ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ανασκεύασε ο Κασσελάκης, προσωρινή εκεχειρία

Διαβάζεται σε 2'
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε την απαίτηση για λευκή επιταγή και την επιστολή που προκάλεσε αντιδράσεις.

Με υποσχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Τρίτης, η συνεδρίαση του οργάνου, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος πήρε πίσω τόσο την απαξιωτική επιστολή που είχε αποστείλει και όσο και την απαίτησή του να μην κριθεί η προεδρία του στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα παρόντα μέλη στη συνεδρίαση, πλην τριών, δήλωσαν ότι δεν παρέχουν λευκή επιταγή στον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει την αρχική του εισήγηση.

Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εξερχόμενα δήλωναν πως προχωράμε κανονικά στο συνέδριο, αποτελεί ερώτημα αν η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε μια προσωρινή εκεχειρία ή αν όντως επέλυσε τις εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Στην Π.Γ που συνεδρίασε σήμερα, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα