Πιερρακάκης: Φιλοδοξούμε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με αναφορές στη  βελτιώσεις των υποδομών στις σχολικές αίθουσες, το Ψηφιακό σχολείο και το Ψηφιακό φροντιστήριο, την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του bulling και τον νέο κανονισμό λειτουργίας του σχολείου χαιρετίζει σε μήνυμα του την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Φιλοδοξούμε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών”, αναφέρει ο κ. Πιερρακάκης απευθυνόμενος σε γονείς και κηδεμόνες και συμπληρώνει πως “Το πρώτο κουδούνι φέρνει μαζί του 10.000 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς και αλλαγές στο περιεχόμενο των μαθημάτων με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και την ενίσχυση της κριτικής και αλγοριθμικής σκέψης”.

“Αξιοποιούμε την τεχνολογία σε εκείνες τις πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που παράγει προστιθέμενη αξία και επενδύουμε στις «δράσεις ενεργού πολίτη» και την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού”, προσθέτει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο υπουργός.

Ολόκληρο το μήνυμα του Κυριάκου Πιερρακάκη για τη νέα σχολική χρονιά:

“Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Φιλοδοξούμε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών. Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών υποδομών σε όλη τη χώρα θα αναβαθμίσει τα σχολεία.

Το πρώτο κουδούνι φέρνει μαζί του 10.000 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς και αλλαγές στο περιεχόμενο των μαθημάτων με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και την ενίσχυση της κριτικής και αλγοριθμικής σκέψης.

Αξιοποιούμε την τεχνολογία σε εκείνες τις πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που παράγει προστιθέμενη αξία και επενδύουμε στις «δράσεις ενεργού πολίτη» και την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τα σχολεία αποκτούν νέο κανονισμό λειτουργίας με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Το «κινητό στην τσάντα» δεν είναι ένα σύνθημα, αλλά αναγκαιότητα και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε και τη δική σας υποστήριξη σε αυτό.

Η εφαρμογή e-Parents αποτελεί ήδη εργαλείο ενημέρωσης για τις βαθμολογίες των παιδιών και τις ανακοινώσεις του σχολείου. Με την προσθήκη νέων λειτουργιών, σύντομα θα εξελιχθεί σε κανάλι πλήρους και άμεσης επικοινωνίας με τη σχολική μονάδα.

Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Έχουμε εξοπλίσει τα σχολεία με εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του bullying. Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr λειτουργεί με στόχο την καταπολέμηση του εκφοβισμού, ενώ περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σκύβουν πάνω από το πρόβλημα.

Όλες οι αλλαγές είναι διαθέσιμες στην παρακάτω διεύθυνση και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά γι’ αυτές: https://www.minedu.gov.gr/news/59225-29-08-24-11-allages-sta-sxoleia-gia-to-2024-2025.

Οι πόρτες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι πάντα ανοικτές για οτιδήποτε αφορά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία και για το νέο διδακτικό έτος.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα