Πιερρακάκης: Χρονιά – σταθμός το 2021 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Πιερρακάκης: Χρονιά – σταθμός το 2021 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμός του κράτους. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε προβλέψει ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπερνούσαν ως το τέλος της χρονιάς τα 500 εκατομμύρια.

Τα 500 εκατομμύρια έφτασαν οι ψηφιακές συναλλαγές το 2021, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογραμμίζει ότι οι πάνω από 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές της χρονιάς μεταφράζονται σε περίπου 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη, και συμπληρώνει ότι η εκθετική αύξηση αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τις δυνατότητες της χώρας.

“Το 2021 ήταν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μια χρονιά – σταθμός. Συνεχίζουμε ψηφιακά, με καθημερινές αλλαγές που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών” αναφέρει άλλωστε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε ακόλουθο μήνυμά του στο Twitter.

Νωρίτερα ο κ. Πιερρακάκης είχε προβλέψει ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπερνούσαν ως το τέλος της χρονιάς τα 500 εκατομμύρια. “Ξεκίνησαν από τα 8,8 εκατομμύρια το 2018, περνάνε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020. Τα περισσότερα είναι διαλειτουργικότητες, αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει αρχίσει να λειτουργεί με έναν τρόπο ολοένα και πιο έξυπνο” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 7ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης ΕΕΝΕ. Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι το κράτος πρέπει πλέον να σχεδιάζει πολιτοκεντρικές υπηρεσίες, όπως έγινε και στο σύστημα εμβολιασμού, στον ανασχεδιασμό των γεγονότων ζωής και υπογράμμισε ότι “στις μεταβιβάσεις θα έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, το ψηφιακό σύστημα μεταβίβασης ακινήτων”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, η ψηφιακή πολιτική είναι ένας μηχανισμός μείωσης των ανισοτήτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα