Πλεύρης: Περισσότερο testing με τη συμβολή του στρατού

Πλεύρης: Περισσότερο testing με τη συμβολή του στρατού
Ο Θάνος Πλεύρης Eurokinissi

Αυξάνονται τα σημεία διενέργειας δωρεάν μοριακών τεστ με τη συμβολή του στρατού, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας.

Περισσότερα σημεία δωρεάν testing προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι μεγάλες ουρές που παρατηρούνται στα σημεία όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε μάλιστα πως αυτό θα γίνει με τη συμβολή του στρατού, στοχεύοντας σε περισσότερα αλλά και δωρεάν τεστ.

Όπως είπε, στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν άλλα 50 σημεία (φτάνοντας τα 100), στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test .

Όπως ανέφερε, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τετάρτη μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας, αποφασίστηκε ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν PCR test στον πληθυσμό της χώρας.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών να επεκταθεί και στην Αττική, τονίζοντας ότι έχει ήδη ζητήσει από τις ΥΠΕ της πρωτεύουσας να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Αυτό βέβαια, όπως σημείωσε, θα εξαρτηθεί από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές, ενώ υπάρχει ήδη η σκέψη το υγειονομικό προσωπικό από τις μικρές ιδιωτικές κλινικές, να μετακινηθεί στο ΕΣΥ ώστε να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.

Ερωτηθείς για τη μείωση της καραντίνας στις 5 ημέρες, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως αυτό αφορά μόνο ανθρώπους που δεν έχουν πλέον συμπτώματα ή ήταν από την αρχή ασυμπτωματικοί.

Όσο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τόνισε πως όσοι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις νόσησαν, μετά το πέρας 14 ημερών από την διάγνωση θα μπορούν να και πάλι να το χρησιμοποιούν: “Το πιστοποιητικό τους θα ισχύει κανονικά μετά τη λήξη του διαστήματος της απομόνωσης”, ανέφερε.

Σε ερώτηση, τέλος, για τις αντιδράσεις στην απόφαση να μετατραπεί το “Παίδων Πεντέλης” σε εμβολιαστικό, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα