Ποιοι γαλάζιοι και γιατί βρέθηκαν πλάι στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015”

Ποιοι γαλάζιοι και γιατί βρέθηκαν πλάι στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015”
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΙΑ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να προβεί σε μία πολιτική κίνηση με σαφές ιδεολογικό πρόσημο, ενώ το παρόν στην εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου Μπαλτά έδωσαν μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Πεδίο αντιπολιτευτικής δόξης λαμπρόν έχουν ανακαλύψει οι γαλάζιοι στο  νομοσχέδιο Μπαλτά για την παιδεία. Και ενώ το κόμμα κεντρικά εστιάζει στις αντιδράσεις με αφορμή και τις σημερινές φοιτητικές εκλογές, επίδοξοι διάδοχοι βρίσκουν την ευκαιρία να δώσουν ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα.

Δεν ήταν τυχαίες λοιπόν ούτε οι παρουσίες στην εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015” προχθές το βράδυ, ούτε πως από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προβλήθηκε και η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, στην οποία έδωσε το παρών και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πάντως ,η όχι ογκώδης διαμαρτυρία, προκάλεσε καυστικά σχόλια στο twitter.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε προβεί σε κινητοποίηση και για τις δύο εκδηλώσεις, καθώς άλλωστε είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς που έχουν συγκροτήσει την Πρωτοβουλία με επικεφαλής το Θάνο Βερέμη ( στην κίνηση συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Αντωνίου, Μάκης Γρυσπολάκης, Αποστόλης Δημητρόπουλος, Λεωνίδας Καστανάς, Σωκράτης Κάτσικας, Βάσω Κιντή, Μαρία Λεκάκου, Νιόβη Παυλίδου, Μιχάλης Σταθόπουλος, Νίκος Σταυρακάκης, Μαρία Στουμπούδη, Γιώργος Χαραλαμπίδης).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ, εκ των στελεχών που φέρονται να έχουν αρχηγικές βλέψεις, θέλησε με τον τρόπο αυτό να υπενθυμίσει την πολιτική του παρουσία με μία κίνηση ταιριαστή με το ιδεολογικό προφίλ που θέλει να προβάλλει. Δεν έλειψαν πάντως και τα σχόλια άσπονδων γαλάζιων συναδέλφων του, που επισήμαιναν τη σχέση πανεπιστημιακών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία με τον Κώστα Σημίτη, πρόσωπο που στο καραμανλικό τουλάχιστον κομμάτι της Ν.Δ έχει πολλούς εχθρούς.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας έδωσε όμως το παρόν και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, οι βουλευτές Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Κώστας Τασούλας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας. Παρών και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως σημειώθηκε άλλωστε, η υπεράσπιση των μεταρρυθμίσεων και στην παιδεία είναι ένα πολιτικό μήνυμα που βρίσκει ανταπόκριση στο ακροατήριο της κεντροδεξιάς και όχι μόνον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα