Πολάκης: Δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ – Στόχος να πέσει ο Μητσοτάκης

Διαβάζεται σε 2'
Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Παύλος Πολάκης θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Στόχος να ρίξουμε τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη”.

«Μετά από μια επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα ψηφοφορίας στην Κ.Ε. ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δρομολογεί τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Εγώ δήλωσα διαθεσιμότητα για την επομένη μέρα» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την υπερψήφιση της μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Και συνέχισε λέγοντας πως «εξέφρασα συνολικό προγραμματικό πλαίσιο μιας πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, που μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα με στόχο το ρίξιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα της νέοφιλευθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Έκανε μάλιστα λόγο για μια «νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ», όπου πρέπει να διακρίνεται από ενότητα  και παράλληλα, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να «συμβάλλουν» ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες «συντεταγμένα» και «ενωτικά», «χωρίς ακραίες εκφράσεις». «Νομίζω μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Η αριστερά ξέρει να συζητάει. Είτε βγω πρόεδρος είτε όχι, θα συνεχίσω να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, στο αν θα πρέπει να είναι συνυποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «αν το θέλει, μπορεί να το κάνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα