‘Πόλεμος’ για το #paraititheite

‘Πόλεμος’ για το #paraititheite

"Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημα του" αναφέρει ο υπουργός Παιδείας. Η δήλωσή του που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή το αίτημα του δευτέρου για παραίτηση Φίλη, μετά τις δηλώσεις του υπουργού πως η συγκέντρωση του “Παραιτηθείτε” είναι στα όρια της νομιμότητας.

“Θα υπάρχει υπονόμευση με “κινήματα κατσαρόλας”. Το κίνημα “παραιτηθείτε” είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς”, είχε αναφέρει ο υπουργός Παιδείας για να προσθέσει ωστόσο πως σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν.

“Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει τέτοιες κινήσεις, αλλά όχι μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση”, είπε και πρόσθεσε: “Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση προφητικών εξαγγελιών –ότι τώρα εγώ κάνω απεργία γιατί θα γίνει αυτό σε ένα χρόνο- είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία”, είχε προσθέσει ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Οι δηλώσεις του στα τελευταία δύο λεπτά του βίντεο:

Στη συνέχεια η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του για το “Παραιτηθείτε” με επίσημη ανακοίνωση της, με τον Νίκο Φίλη να επανέρχεται σήμερα και να απαντά: “Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη”.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που αναφέρει από τη δική του μεριά:

“Το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα”.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα