Πόλεμος των βίντεο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με κατηγορίες για μονταζιέρα

Πόλεμος των βίντεο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με κατηγορίες για μονταζιέρα

Αντιπαράθεση και στα social media μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανεβάζουν βίντεο για τη συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο τελευταίο βίντεο της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες κάνοντας λόγο για μονταζιέρα

Επικοινωνιακό πόλεμο μέσω βίντεο, που ανεβάζουν στα social media, ξεκίνησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή τα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου της συμφωνίας που ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Το τελευταίο σποτ ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στις αλλαγές της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών και  απαντά σε αντίστοιχο που έβγαλε η ΝΔ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως για τη δημιουργία εντυπώσεων επιδίδεται σε μονταζιέρα.

“Το ότι η ΝΔ έχει αλλεργία με την αλήθεια είναι γνωστό εδώ και καιρό. Τα τελευταία της προπαγανδιστικά βίντεο επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας με 12.000 ευρώ το 2014 με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ασφαλιστικές εισφορές 3.779 ευρώ, 500 ευρώ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσει το 2020. Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας με 12.000 ευρώ το 2014 με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πλήρωσε φορολογία 3.313 ευρώ, ενώ το 2020 θα πληρώσει 1.471 ευρώ. Δηλαδή 3.313 ευρώ το 2014  και 1.471 ευρώ το 2020. Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας με 12.000 ευρώ το 2014, πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές και φόρο του έμειναν 4.257 ευρώ, ενώ  το 2020 θα του μένουν 6.644 ευρώ. Δηλαδή 4.257 ευρώ το 2014  και 6.644 ευρώ το 2020. Άρα, θα του μένουν 2.387 ευρώ περισσότερα” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει με νόημα,  “Ιδού, λοιπόν, το πραγματικό βίντεο της ΝΔ που χάθηκε στη μονταζιέρα”.

Είναι το δεύτερο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από εκείνο που ανέβηκε την Τετάρτη και υπερασπιζόταν τη συμφωνία λέγοντας μεταξύ άλλων “Δύο χρόνια πριν χαράξαμε τον δρόμο για την αμφισβήτηση της λιτότητας στην Ευρώπη. Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια αποτελεί αταλάντευτο στόχο. Δεν κρύψαμε ούτε μία στιγμή τις δυσκολίες. Δεν παρουσιάζουμε success story. Με ειλικρίνεια στεκόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό. Καταφέραμε μια συμφωνία με αντίμετρα και μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας  που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή.

Όλα τα παραπάνω έρχονται ως απάντηση στην στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, και στα τρία νέα σποτάκια που έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook. Με τα βίντεο της η ΝΔ, όπως αναφέρει, εξηγεί τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και τις επιπτώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους και μισθωτούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα