Πολύδωρας: Δεν παραιτούμαι αλλά είμαι σκασμένος
Ο Βύρων Πολύδωρας ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν θα παραιτηθεί από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ. Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για το 'τρολάρισμα' και το 'κράξιμο' από την αντιπολίτευση. Το απόγευμα η διάσκεψη για ΕΣΡ
- 31 Οκτωβρίου 2016 11:16
Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ο Βύρων Πολύδωρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ταυτόχρονα εκδήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ΝΔ εναντίον του.
Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι θα παραμείνει υποψήφιος και διέψευσε τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για επικείμενη παραίτησή του. «Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το απόγευμα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση ΕΣΡ παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Εγώ θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν. Θα μπορούσα να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτα το βιαστικό ή το μονομερές για να μην ερμηνευτεί αυτή η κίνησή μου ως φόβος απέναντι στο τρολάρισμα» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, μάλιστα, ότι νοιώθει σκασμένος από τη στάση των άλλων κομμάτων και καταδίκασε το «κράξιμο», όπως είπε, της αντιπολίτευσης στην υποψηφιότητά χαρακτηρίζοντας το αβάσιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και γεμάτο ψευδολογίες και παραχαράξεις της ιστορίας. Διέψευσε, μάλιστα, για μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος είχε προτείνει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν. «Δεν ισχύει αυτό. Εγώ είχα μιλήσει για συνεννόηση και προσπάθεια προσέλκυσης των ψηφοφόρων» είπε.
Η υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα και των άλλων υποψήφιων μελών του ΕΣΡ θα τεθεί σε ψηφοφορία το απόγευμα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που αρχίζει στις 17:00. Όμως, προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ αναμένεται να αποβεί για μια ακόμη φορά άκαρπη αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συναινέσουν στην διακομματική πρόταση που κατέθεσε το Προεδρείο της Βουλής. Για την ανάδειξη του ΕΣΡ απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 4/5.