Predator: Η Αρτεμις Σίφορντ εξήρε τις ΗΠΑ, “καρφώνοντας” εμμέσως την Ελλάδα

Predator: Η Αρτεμις Σίφορντ εξήρε τις ΗΠΑ, “καρφώνοντας” εμμέσως την Ελλάδα
Υποκλοπές GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Με αφορμή ρύθμιση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, η Αρτεμις Σίφορντ τοποθετήθηκε δημοσίως.

H Aρτεμις Σίφορντ, που στην Ελλάδα φέρεται να έχει πέσει θέμα παρακολούθησης από το Predator, εξήρε τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση εταιρών όπως η Cytrox που κατασκευάζει το Predator.

Σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμα που υπέργραψε ο Τζο Μπάιντεν, απαγορεύει στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν προγράμματα παρακολούθησης spyware που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ή εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ξένες κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει εμπορικό spyware για ακατάλληλους σκοπούς, στοχεύοντας σε άτομα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Aρτεμις Σίφορντ έγραψε τα εξής στο twitter: “Χαίρομαι που βλέπω την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κινείται προς την απαγόρευση εμπορικών οντοτήτων spyware που είναι υπεύθυνες για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στόχευση πολιτών των ΗΠΑ, όπως η Cytrox που κατασκευάζει Predator”.

Προφανώς, η κα Σίφορντ κάθε άλλο παρά έχει ξεχάσει την εν Ελλάδι δυσάρεστη εμπειρία της…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα