Προανακριτική: Αρμοδιότητα των ποινικών δικαστηρίων η υπόθεση Παπαντωνίου

Προανακριτική: Αρμοδιότητα των ποινικών δικαστηρίων η υπόθεση Παπαντωνίου
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά. Την Τετάρτη το πόρισμα στον Νίκο Βούτση

Η τακτική δικαιοσύν θα έχει το λόγο για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στην υπόθεση  του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η Προανακριτική Επιτροπή ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της οδηγώντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τον κ. Παπαντωνίου να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Τα μέλη της επιτροπής προχώρησαν μάλιστα σε διάκριση των πράξεων που αποδίδονται στον κ. Παπαντωνίου αναγνωρίζοντας καταρχήν ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας και κατά δεύτερον ότι η πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) δεν τελέστηκε κατά την διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων.

«Η δίωξη του κ. Παπαντωνίου αποτελεί αρμοδιότητα των κοινών Ποινικών Δικαστηρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά η προανακριτική.

Η ΝΔ άσκησε κριτική στην συμπολίτευση για τους χειρισμούς της λέγοντας ότι καλλιέργησε πολύ υψηλές προσδοκίες για την πορεία των εργασιών της Προανακριτικής που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερψήφισε το πόρισμα παίρνοντας όμως αποστάσεις από την συμπολίτευση. Το Ποτάμι και το ΚΚΕ ζήτησαν αντίθετα τη συνέχιση των ερευνών της προανακριτικής.

Το πόρισμα της Προανακριτικής θα κατατεθεί αύριο στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα