Προεκλογική ηγετική εμφάνιση Μεϊμαράκη

Προεκλογική ηγετική εμφάνιση Μεϊμαράκη
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Μετά την δια ανατάσεως πολιτική νομιμοποίηση της ηγεσίας του από την ΠΕ της ΝΔ ο νέος πρόεδρος έδωσε σύνθημα επιστροφής στις ρίζες της κεντροδεξιάς και το (μεταρρυθμιστικό) κέντρο και κάλεσε όσους έφυγαν από τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν. Απέδωσε σε Τσίπρα- Καμμένο τα μέτρα και ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πρόταση μομφής στην Κωνσταντοπούλου

Προεκλογικό άρωμα είχε η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πολιτική επιτροπή του κόμματος η οποία επικύρωσε την ηγεσία του, αφήνοντας στην άκρη τις εσωκομματικές αντιθέσεις και βάζοντας σε προτεραιότητα τις πολιτικές εξελίξεις.

Μόλις ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος κάλεσε τα μέλη της ΠΕ να νομιμοποιήσουν πολιτικά την ηγεσία Μεϊμαράκη δια ανατάσεως της χειρός, η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες. Στην πρώτη σειρά ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, με το Νικήτα Κακλαμάνη να κάθεται μεταξύ των δύο τελευταίων δημιουργώντας την αναγκαία απόσταση ασφαλείας.

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε σε όλους τους προέδρους της παράταξης,την ιστορική ηγεσία, τους διατελέσαντες γραμματείς του κόμματος και ιδίως στον κ.Καραμανλή και τον κ.Σαμαρά, κλείνοντας και τα πρόσφατα μέτωπα με τον δεύτερο. “Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή και πάνω από όλα τον ανώνυμο νεοδημοκράτη” είπε, κλείνοντας την ομιλία του, μετά την οποία αποχώρησε για το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον κ.Σαμαρά να τον συνοδεύει στην έξοδο και τον κ.Καραμανλή επίσης να αποχωρεί.

Ο κ.Μεϊμαράκης έδωσε σύνθημα επιστροφής στις ρίζες της κεντροδεξιάς και το (μεταρρυθμιστικό) κέντρο κάλεσε όσους έφυγαν από τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν, με αφορμή το άνοιγμα των καταλόγων του κόμματος το φθινόπωρο, προκειμένου να επανεγγραφούν τα μέλη με πρώτο τον ιδιο ως “στρατιώτη” όπως είπε. Απέδωσε σε Τσίπρα- Καμμένο τα μέτρα και ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πρόταση μομφής στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας την Πρόεδρο της Βουλής να αποτελεί εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε ειδικότερα το γεγονός ότι η κ.Κωνσταντοπούλου δεν ψηφίζει, αλλά παραμένει στην έδρα της. “Μας λένε γιατί δεν της κάνουμε πρόταση μομφής. Μπα; Είναι δικό τους θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια αν χρειαστεί” είπε με το χαρακτηριστικό του στυλ.

Δήλωσε επίσης ότι είναι στη διάθεση της κυβέρνησης η επιτυχημένη διαπραγματευτική ομάδα της Ν.Δ. “Εάν μας ρωτήσουν θα πουμε τη γνώμη μας, αλλά αυτοί έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και τα μέτρα έχουν υπογραφή Τσίπρα και Παναγιώτη Καμμένου”, σημείωσε.

Ο κ.Μεϊμαράκης εκτιμησε ότι όσα γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και πρόσθεσε: “Εμεις θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, έχει νωπή λαϊκή εντολή, δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε κάλπες. Αν πάει θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το κάνει. Για να λύσει τα εσωκομματικά της ζητήματα θα βάλει σε περιπέτεια τον ελληνικό λαό;” καταλήγοντας: “Σε αυτές τις εκλογές που εμείς απευχόμαστε, όταν μας εξηγήσουν γιατί θα τις κάνουν, θα τους εξηγήσουμε γιατί θα τις κερδίσουμε”.

Η μάχη ανάμεσα στο νέο και το παλιό. Αιχμές Παπαμιμίκου

Ξεκινώντας με αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή (επισημαίνοντας ότι σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια επέστρεφε για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία), ο κ.Μεϊμαράκης ανέπτυξε το ιδεολογικό πλαίσιο της Ν.Δ στη νέα εποχή: Διεκδίκησε για τη ΝΔ τον τίτλο της παράταξης της πραγματικής και όχι εικονικής κοινωνικής ευαισθησίας. Δήλωσε ότι η Ν.Δ στηρίζει την ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη οικονομία, την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά με κανόνες και διαφάνεια.

“Ακολουθούμε το δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, του μέτρου, της μετριοπάθειας, της κοινής λογικής, της σύνθεσης, της συναίνεσης και της συνδιαμόρφωσης” είπε, αναφερόμενος και στη σύνταξη νέου προγράμματος.

“Θέλουμε να συνθέσουμε δυνάμεις, θέλουμε όλους τους λογικούς ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς. Δε ρωτάμε τι ψήφισαν ούτε ποια η προέλευση τους”, συνέχισε. “Εκφράζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, τους άνεργους, τον κόσμο που χτυπήθηκε από την κρίση, τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους συνταξιούχους αλλά και τη νέα γενιά που είδε τα όνειρα της να γίνονται κουρέλια. Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που σκέφτεται σήμερα μακριά από τα κόμματα, που αποστρέφεται την πολιτική και μας κοιτά με δυσπιστία” είπε, θέτοντας ως προτεραιότητα της Ν.Δ πλέον την προσέλκυση νέων ψηφοφόρων.

Πάντως δήλωσε ότι καλή η τεχνολογία και το internet, αλλά η δια ζώσης παρουσία στις κομματικές συναντήσεις είναι προτιμότερη.

Ο κ.Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης : “Να μην αφήσουμε το σύνθημα του νέου στον Τσίπρα, που μπορεί ηλικιακά να είναι νέος αλλά οι ιδέες του είναι οπισθοδρομικές”.

Στο μεταρρυθμιστικό κέντρο ως ιδεολογικό άξονα της Ν.Δ, αλλά και στο νέο στην πολιτική αναφέρθηκε και ο κ.Παπαμιμίκος. Άφησε μάλιστα αιχμές λέγοντας: “Τη μάχη απέναντι στο «παλιό» πρέπει να τη δώσουμε και εδώ μέσα, στη ΝΔ. Μια μάχη για νέες αντιλήψεις, νέες ιδέες, νέες πρακτικές. Και ξέρω, πως αυτή τη μάχη είστε διατεθειμένοι να τη δώσετε και πολλοί από εσάς. Εσείς που βαρεθήκατε τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Που αηδιάσατε με εκείνους που όταν βρέθηκαν στα κέντρα αποφάσεων αντί να απαντήσουν στο ερώτημα «πως θα είμαι χρήσιμος για τη χώρα», χρησιμοποίησαν τις καρέκλες για τη δική τους προσωπική προβολ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα