Προς αποκατάσταση οι σχέσεις Τσίπρα-Πολάκη

Προς αποκατάσταση οι σχέσεις Τσίπρα-Πολάκη
SOOC

Πώς σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας το "mea culpa" του Παύλου Πολάκη. Διαφαίνεται πως θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια. Δέσμευση για νηφάλιο και εναίο λόγο ζήτησε από όλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πορεία αποκατάστασης μπαίνει η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Παύλου Πολάκη, που κατά πάσα πιθανότητα θα περιληφθεί τελικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως προέκυψε από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία συνεχίζεται. Πάντως παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αποφασιστικό μήνυμα προς το σύνολο των στελεχών τονίζοντας ότι απαιτείται νηφάλιος, αλλά και ενιαίος πολιτικός λόγος, καλώντας τους πάντες να δεσμευθουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσιπρας αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη και στην επιστολή του τονίζοντας πως αυτή «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης». Δείγμα σαφές ότι αποδέχεται την δέσμευση του Παύλου Πολάκη για την μη επανάληψη των λαθών που ο ίδιος στην επιστολή του παραδέχθηκε.

Έτσι εύλογα εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος για την επανένανταξή του πρώην τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια. Γεγονός που ενισχύεται και από την ανάρτηση του Μιχάλη Χαιρετάκη σύμφωνα με την οποία αποσύρει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος στα Χανία. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον συνεργάτη του Π. Πολάκη που ο κρητικός πολιτικός είχε απαιτήσει να είναι υποψήφιος.

Με αφορμή την υπόθεση Πολάκη πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα ευρύτερο μήνυμα. Σημείωσε πως «αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό. Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια kαι να αβγατίζουμε τους υποστηρικτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα