Προς πολυκομματικό φορέα της Κεντροαριστεράς, τρέχουν για τις υπογραφές

Προς πολυκομματικό φορέα της Κεντροαριστεράς, τρέχουν για τις υπογραφές
Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, the RC of the Democratic coalition, PASOK Political Council, the Executive Committee of DIMAR and Coordination of Citizens' Movements in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on September 8, 2016. / , . , , CARAVEL, , 8 2016. SOOC

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αυτοδιάλυσης των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στην προσπάθεια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς-τουλάχιστον προς ώρας-ενώ οι υποψήφιοι έχουν ριχθεί στην μάχη των υπογραφών.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και την επόμενη μέρα μετά τον σχηματισμό του, διαβεβαιώνουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, κόβοντας με αυτό τον τρόπο την όρεξη σε όσους επιθυμούν νέο κόμμα, άμεσα.

Την συζήτηση ξέκοψε τις προηγούμενες ημέρες μιλώντας στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, η ίδια η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας πως το μέλλον του Κινήματος εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις αποφάσεις που θα λάβουν τα μέλη και τα στελέχη του. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως το Συνέδριο που προετοιμάζει η Χαριλάου Τρικούπη για το τέλος του έτους, δεν θα είναι Συνέδριο αυτοδιάλυσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται τόσο το Ποτάμι, όσο και το ΚΙΔΗΣΟ, που συζητούν μόνο για ομόσπονδο, πολυκομματικό φορέα της Κεντροαριστεράς, παραπέμποντας τις όποιες αποφάσεις στο απώτερο μέλλον. Η στάση αυτή των ισχυρών πόλων της πρωτοβουλίας, έρχεται σε αντίθεση με την διακηρυγμένη θέση της ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος.

Τρέχουν για τις υπογραφές

Έχοντας μπροστά τους ακόμα οχτώ ημέρες για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, οι επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα, έχουν ριχθεί στη μάχη της υπογραφής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει για να λάβει μέρος στις εκλογές τουλάχιστον 1.000 υπογραφές, από επτά περιφέρειες της χώρας, με τουλάχιστον 50 ανά περιφέρεια.

Από το περιβάλλον της προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως η Φ.Γεννηματά δεν θα περιοριστεί στο μίνιμουμ των υπογραφών, αλλά θα συγκεντρώσει αρκετές παραπάνω, κάνοντας αφενός μια μικρή επίδειξη δύναμης, αφετέρου διότι έχουν προσφερθεί τόσα στελέχη (βουλευτές πρώην και νυν, πρώην υπουργοί, δήμαρχοι, συνδικαλιστές, πρώην νομάρχες, γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών, αλλά και απλά στελέχη), γεγονός που καθιστά αδύνατο τον περιορισμό των υπογραφών στις χίλιες.

Πάντως, υπογραφές δεν συγκεντρώνουν μόνο όσοι έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα τους, αλλά και ορισμένοι που ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, όπως ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του την επόμενη εβδομάδα.

(Φωτογραφία: sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα