Πρόταση ΑΝΕΛ για τα “κόκκινα δάνεια” με υπογραφή Πολύδωρα

Πρόταση ΑΝΕΛ για τα “κόκκινα δάνεια” με υπογραφή Πολύδωρα
Begining of the new season at the Greek parliament with the traditional blessing ceremony at the Plenum Hall. Athens, Oct. 06, 2014 / , , 6 , 2014 Sooc

Τη δικιά τους πρόταση νόμου για τα "κόκκινα δάνεια" κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Υπογράφει μαζί τους και ο Βύρων Πολύδωρας

Πρόταση νόμου για τα “κόκκινα δάνεια”, κατέθεσαν στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η πρόταση νόμου φέρει την υπογραφή των βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Βύρωνα Πολύδωρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Πολύδωρας, είναι από τους βουλευτές, που το Μαξίμου ήθελε να φλερτάρει, λόγω Προεδρικής Εκλογής. Η κίνηση αυτή έρχεται, μετά και την προσχώρηση του Νίκου Νικολόπουλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση,  η εξακολούθηση από πλευράς των Τραπεζών απαιτήσεως από τους δανειολήπτες να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα ληφθέντα υπ’ αυτών δάνεια με τους όρους, που είχαν διαμορφωθεί ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ, παρά το γεγονός της ΕΛΑΤΤΩΣΕΩΣ των διαθεσίμων μηνιαίων –ετήσιων εισοδημάτων τους, θα ήταν ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΑΧΘΗΣ και θα  αποτελούσε ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της Αρχής της Αναλογίας, των Αρχών της Καλής Πίστεως, της Εντιμότητος και των Χρηστών Ηθών, αλλά θα οδηγούσε τους δανειολήπτες στην απόγνωση και στη δυστυχία με συνθήκες ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥΣ, ενώ θα παραβίαζε και αυτήν ακόμη τη Θεμελιώδη Αρχής περί ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  σύμφωνα με το άρθρο 2 του Συντάγματός..

“Η τροπολογία της κυβέρνησης αποτελεί μέτρο εξόντωσης εμπόρων και ιδιωτών, γιατί οδηγεί αναπόφευκτα στον πλειστηριασμό της περιουσίας τους.

Αυτό γίνεται:

– Με την υιοθέτηση της συλλογικής ευθύνης ακόμη και συγγενών των εμπόρων,

– Με τον συνυπολογισμό στην περιουσία των εμπόρων όλων των περιουσιακών στοιχείων των συγγενών πρώτου βαθμού, εγγυητών και συνοφειλετών, ρύθμιση που ακυρώνει το όποιο κούρεμα χρέους,

– Με την εκβιαστική κήρυξή τους σε πτώχευση από τις τράπεζες,

– Με την παραδοχή ότι υπάρχουν χρεωμένοι τόκοι από τις τράπεζες που δεν εμφανίζονται λογιστικά”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα