Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη από τους 87

Διαβάζεται σε 3'
Η Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η κίνηση των 87 κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση των 87.

Η μομφή κατατέθηκε άμεσα μετά την ιδιαίτερα διχαστική ομιλία του προέδρου του κόμματος και υπογράφεται, όπως τονίζεται από 100 μέλη του οργάνου.

Επί της μομφής θα διεξαχθεί προφανώς ψηφοφορία. Αν γίνει δεκτή, το κόμμα θα προσφύγει σε έκτακτο συνέδριο.

Για να εγκριθεί η πρόταση, απαιτείται απλή πλειοψηφία. Τα μέλη της ΚΕ είναι λιγότερα από 300 μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις. Η πρόταση μομφής συνοδεύεται και από πρόταση άμεσης προσφυγής σε κάλπες, πριν τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου.

H ψηφοφορία για την πρόταση θα διεξαχθεί το Σάββατο το βράδυ στις 20:00

Αναλυτικά το κείμενο της πρότασης μομφής

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Προσέρχομαι στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης των λεγομένων και των πράξεών μας.

Τον τελευταίο ένα χρόνο ειδικότερα από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος, το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση αρχών και αξιών:

Το κόμμα μας με απόλυτη ευθύνη του προέδρου βρίσκεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια και συρρίκνωση της εκλογικής του επιρροής.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με κυρίαρχη την ευθύνη του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, δεν αντιλήφθηκε ούτε μία στιγμή γιατί η πλειοψηφία των μελών του κόμματος του έδωσε την ευκαιρία να ηγηθεί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με ευθύνη του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοιχτό στην κοινωνία και πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, μετατρέπεται σε ένα κόμμα-καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ευθύνη του προέδρου δεν επιτελεί τον συνταγματικό του ρόλο, που είναι η άσκηση δομικής αντιπολίτευσης και η δημιουργία εναλλακτικού πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης.

Γιατί ο πρόεδρος δεν εφαρμόζει την απόφαση του 4ου συνεδρίου μιλάει για κοινή εκλογική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων οι εκφράσεις του περί συνεργασίας κουρελιού ή συνεργασία της διαπλοκής, τον καθιστούν πρόσωπο που δεν μπορεί να υπηρετήσει την απόφαση αυτή στα πλαίσιο της ευρύτερης ανασύνθεσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας.

Γιατί ο πρόεδρος δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου.

Γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούν να περιμένουν και ζητούν καθαρές και δημοκρατικές λύσεις ΤΩΡΑ. 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενεργοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 4 του Καταστατικού και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας στον πρόεδρο και ζητούμε άμεση προσφυγή στη βάση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα