Πρωτοβουλία για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας παίρνει το Ποτάμι

Πρωτοβουλία για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας παίρνει το Ποτάμι
Meeting of the Parliamentary Group of To Potami (The River) party, in Athens, on Nov. 23, 2016 / , , 23 , 2016 Menelaos Myrillas / SOOC

Η κοινοβουλευτική πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από το Θεοδωράκη σε εκδήλωση για τα εθνικά θέματα στο Ζάππειο, παρουσία Βούτση, Μπακογιάννη, Τσούκαλη και Ροζάκη

Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την θεσμοθέτηση και λειτουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεών, παίρνει το Ποτάμι σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση του Κινήματος για τα εθνικά θέματα στο Ζάππειο.

«Όλοι μιλούν για συνεννόηση αλλά θεσμοθετημένους θεσμούς συνεννόησης δεν έχουμε», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, παρουσία του Προέδρου της πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, της συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, του καθηγητή και Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη, του ομότιμου καθηγητή και πρώην αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστου Ροζάκη αλλά και του Ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου και του πρέσβη ε.τ. και του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού Γιώργου Κακλίκη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Κυπριακό ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το Ποτάμι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυπριακού λαού και του Προέδρου Αναστασιάδη ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Κυπριακού.

«Υπάρχει μια φράση που πολλοί πιστεύουν ότι την έχει πει ο Τσίπρας ενώ την έχει πει ο Ρούσβελτ. Θέλω να την επαναλάβω σήμερα με αφορμή την υπόθεση του Κυπριακού: “το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο φόβος”. Πιστεύω ότι δεν έχουμε λόγο πια να φοβόμαστε την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των προσπαθειών που διεξάγει ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Αυτό το λέω για όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες γιατί οι υπόλοιποι, αυτοί που κατατάσσονται στη σφαίρα του εθνικολαϊκισμού, έχουν πολλούς λόγους να φοβούνται το να πάψει να υπάρχει αυτή η πηγή έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, διαιωνίζοντας τις δραματικές συνέπειες της εισβολής. Προτιμούν να θλίβονται για την εισβολή παρά να αγωνίζονται για την επίλυση του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα ο πρέσβης ε.τ. και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης είχε παρουσιάσει την πρόταση του του Κινήματος αναφέροντας: «Το Ποτάμι κρίνει κορυφαία πολιτική επιταγή την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεών που αφορούν στην ασφάλειά της  χώρας.  Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, τη στρατηγική άμυνα, τον συντονισμό πληροφοριών και την ασφάλεια των πόρων, χωρίς βέβαια να υποκαθιστά το ΚΥΣΕΑ το οποίο είναι αμιγώς κυβερνητικό σώμα».

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα