Πρωτοβουλίες Γεννηματά για ισχυροποίηση του Κινήματος

Πρωτοβουλίες Γεννηματά για ισχυροποίηση του Κινήματος
Η πρόεδρος του ΠΑΟΣΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της για την επερώτηση 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα:"Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Να ενισχύσει τη θέση του στο πολιτικό πεδίο επιδιώκει με την έλευση της νέας χρονιά το Κίνημα Αλλαγής, γεγονός που γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τις πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά

Να διατηρήσει την δυναμική που έχει αναπτύξει μετά την ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει η Φώφη Γεννηματά, θέτοντας ως στόχο την καθημερινή δυναμική αντιπολιτευτική παρουσία της παράταξης από τον νέο χρόνο.

Η ικανοποίηση που επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη από τις πρώτες κιόλας δημοσκοπικές μετρήσεις στις οποίες συμμετείχε το Κίνημα Αλλαγής είναι δεδομένη. Ταυτόχρονα όμως, η επικεφαλής του νέου φορέα προσέφερε ρόλο σε όλα τα κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να ριχτούν με ενθουσιασμό στη μάχη της επόμενης μέρας. Μπορεί οι διψήφιες καταγραφές τον πρώτο μήνα ύπαρξης του νέου σχήματος να είναι από μόνες τους ενθαρρυντικές για το μέλλον, όμως η Φ.Γεννηματά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξει εφησυχασμός.

Στο επιτελείο της υπάρχει η πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να παραμείνει στο προσκήνιο τους επόμενους μήνες με δύο τρόπους. Ο πρώτος δεν είναι άλλος παρά η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έναντι της κυβέρνησης και η διατήρηση αποστάσεων από τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος είναι η ανάπτυξη έντονης κινητικότητας από την πλευρά των στελεχών, αλλά και των 210.000 ψηφοφόρων του Νοέμβρη στον δρόμο προς το Συνέδριο του Μαρτίου.

Για να μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερη η αντιπολιτευτική γραμμή, η Φ.Γεννηματά προχώρησε στον “ανασχηματισμό” των υπεύθυνων παρακολούθησης των κυβερνητικών τομέων ανά υπουργείο στην κοινοβουλευτική ομάδα. “Στον αποτελεσματικό έλεγχο των Υπουργείων και στην ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για κρίσιμα θέματα που αφορούν την Χώρα και το σύνολο της κοινωνίας, θα συμβάλλει η νέα διάταξη των υπευθύνων ανά Υπουργείο και κοινοβουλευτικό τομέα καθώς και ο περαιτέρω συντονισμός των δραστηριοτήτων των κοινοβουλευτικών ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.” αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, αναμένεται να εντατικοποιηθεί και η συνεργασία ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιπολιτευτική τακτική.

Παράλληλα, στο Κίνημα Αλλαγής αναζητούν τρόπους για να κρατήσουν “ζεστούς” με την υπόθεση του νέου φορέα, όσους προσήλθαν στις κάλπες στις ενδοπαραταξιακές εκλογές. Το γεγονός ότι το Συνέδριο θα διατυπώσει την ιδεολογική Διακήρυξη του νέου φορέα, την Προγραμματική του πρόταση στο καταστατικό του και θα αναδείξει τα όργανα της παράταξης, αποτελεί από μόνο του μία εξαιρετική ευκαιρία. Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν για όλα μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο, αλλά και να ψηφίσουν για την εκλογή μέρους των συνέδρων. Τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν ως κίνητρο προκειμένου η νέα παράταξη της Κεντροαριστεράς όχι μόνο να διατηρήσει την δυναμική που έχει αναπτύξει, αλλά να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα