Ψαριανός: “Αν ήμουν ο Κουβέλης, θα είχα παραιτηθεί”

Ψαριανός: “Αν ήμουν ο Κουβέλης, θα είχα παραιτηθεί”
ΑΘΗΝΑ-11-5-2012-Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς-ΔΗΜΑΡ- στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Στη φωτογραφία ο Γρηγόρης Ψαριανός.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Να υποβάλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ καλεί τον Φώτη Κουβέλη ο Γρηγόρης Ψαριανός

«Αν ήμουν στη θέση του Φώτη Κουβέλη θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Μπορεί να θεωρεί ότι δεν πρέπει να φύγει από το σπίτι του ο ίδιος. Κι εγώ, δεν του ζητάω να παραιτηθεί. Η ΔΗΜΑΡ είναι και δικό μου σπίτι. Μαζί την κάναμε κι άλλοι ήταν που είδαν φως και μπήκαν…», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Πρόσθεσε, ακόμη ότι ο πρόεδρος του κόμματος «έχει μια στάση σαν να είναι το κόμμα απολύτως προσωποπαγές και πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως προσωπική του υπόθεση.

Ο ίδιος το είπε ότι έχει ποσοστά Τσαουσέσκου. Δεν έχω πρόβλημα εγώ με τον Φώτη Κουβέλη. Δεν έχω κανένα προσωπικό ζήτημα. Έχω, όμως, σοβαρό πολιτικό ζήτημα, διότι εδώ και ένα χρόνο κάνει πολύ κακές πολιτικές επιλογές και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα»

Σημείωσε δε ότι «δεν είμαι δελφίνος και δεν ενδιαφέρομαι για την ηγεσία του κόμματος, δεν συμμετέχω στις εσωτερικές διαπραγματεύσεις. Σε καμία. Δεν είμαι εξουσιολάγνος. Δεν ενδιαφέρθηκα για κανένα υπουργείο όταν συζητήθηκε το όνομά μου… Εσωτερικές κομματικές διαπραγματεύσεις είναι και αναδιάταξη συμμαχιών. Δεν είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχω (στη συνεδρίαση της ΚΕ την Παρασκευή) και γενικώς στις διαδικασίες στα όργανα. Διότι ο Φώτης Κουβέλης, όταν τον ρώτησαν αν σκοπεύει να παραιτηθεί, είπε ότι θα αποφασίσουν τα όργανα. Τα όργανα αποφασίζουν αν θα παραιτηθεί άλλος; Ποια όργανα; Τα πνευστά, τα χάλκινα, τα έγχορδα; Εγώ θα έθετα την παραίτησή μου στις υπηρεσίες του κόμματος» είπε ο κ. Ψαριανός.

Το σίγουρο είναι ότι μετά το πολύ κακό αποτέλεσμα της Κυριακής, το ζήτημα της ηγεσίας στη ΔΗΜΑΡ, έχει ανοίξει αν και αυτό είναι το τελευταίο.

Ουσιαστικά με την επίδοση στις ευρωεκλογές, τίθεται θέμα ύπαρξης του κόμματος.

Μαχαίρας: “Ανασυγκρότηση του χώρου δεν γίνεται μέσα από κραυγές και ύβρεις”

«Κάθε πολιτικό πρόσωπο, εκτός από τις απόψεις του, μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του. Όσοι μιλούν στο όνομα της ΔΗΜΑΡ και των αρχών της, το γνωρίζουν και το έχουν κατά νου. Ανασυγκρότηση του χώρου μας δεν μπορεί να γίνει ούτε μέσα από κραυγές, ούτε μέσα από ύβρεις. Θα γίνει μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανού.

Ο κ. Μαχαίρας ανέφερε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό θέμα» που «το δημιουργούν δηλώσεις που κινούνται έξω από μια λογική του χώρου μας, του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως αρέσει στον Γρηγόρη Ψαριανό να λέει» και τόνισε: «Είναι η λογική του χώρου στον οποίο εξακολουθούμε να βρισκόμαστε, και μπορεί να υπέστη ένα καίριο εκλογικό πλήγμα την περασμένη Κυριακή, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου να τον ξαναστήσουμε στα πόδια του για να τον βάλουμε (σε μια τροχιά)».

Απαντώντας, τέλος, στην αναφορά ότι «κάποιοι είδαν φως και μπήκαν» είπε: «… Εγκατέλειψα μια συγκεκριμένη επαγγελματική διαδρομή στη δημοσιογραφία, θέλοντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Επειδή λέει ο φίλος μου ο Γρηγόρης ότι είδα φως και μπήκα, θέλω να του πω ότι δεν υπήρχε κανένα φως, διότι κάποιος είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες. Ο ίδιος, ναι (το έκανε). Και κάναμε αγώνα μεγάλο να ξαναβάλουμε λάμπες, να ξαναέχουμε φως. Αυτή είναι η απάντησή μου στο ότι είδα φως και μπήκα…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα