Ψηφοδέλτια και πρόγραμμα οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φαβορί για τις λίστες

Ψηφοδέλτια και πρόγραμμα οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φαβορί για τις λίστες
Στιγμιότυπο από τιην δευτερη ημέρα των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με πρώτο σταθμό την Κρήτη ξεκινά τις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου επικρατεί εκλογικός πυρετός. Προτεραιότητα τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμα του κόμματος

Μέχρι σήμερα το βράδυ οι Νομαρχιακές Επιτροπές θα πρέπει να έχουν στείλει τις προτάσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποψηφιότητες. Έχουν ζητηθεί πρόσωπα από τον συνδικαλιστικό χώρο ή από κοινωνικούς φορείς, με θετικό αριστερό πρόσημο προκειμένου να αντικατασταθούν οι αποχωρήσαντες προς την Λαϊκή Ενότητα.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι μέσα στις επόμενες δυο ημέρες η ονοματολογία να έχει κλείσει αφού την Κυριακή θα πρέπει να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο.

Τόσο το εκλογικό πρόγραμμα, όσο και τα ψηφοδέλτια θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Στο τραπέζι εξακολουθούν να είναι τα ονόματα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών όπως ο Δημήτρη Μάρδας, ο Νϊκος Τόσκας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τις τελευταίες ώρες υποψήφιος φέρεται να είναι ο Κώστας Δουζίνας διδάκτωρ του London School of Economics, ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΣΕ Σάββας Ρομπόλης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΝ Λαοκράτης Βάσσης, ο επίκουρος καθηγητής νευροχειρουργικής Θανάσης Λεβέντης και ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς.

Εξακολουθούν να έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην υποψήφια πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.

Τις περιπτώσεις των βουλευτών που ψήφισαν «παρών» εξετάζουν ανά περίπτωση στην Κουμουνδούρου και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες τους.

Μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, στα παλιά του «λημέρια», έχοντας αναλάβει όλο τον συντονισμό, βρίσκεται ο Δημήτρης Βίτσας.

Η Επιτροπή Προγράμματος, ψηφοδελτίων, επικοινωνίας, καθώς και το όργανο Πολιτικής Ευθύνης συνεδριάζουν συνεχώς μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις 20 Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα για αυτή την εβδομάδα έχει κλείσει, καθώς την Παρασκευή θα μεταβεί στην Λειβαδιά, ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσει στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα του κόμματος. Το πρωί αναμένεται να ξεναγηθεί στα περίπτερα της ΔΕΘ και δεν αποκλείεται να μείνει στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη και σε μια κοντινή πόλη.

Φωτογραφία: eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα