“Ψήνεται” συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου

“Ψήνεται” συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου
9th PASOK convention at Faliro, on March 2, 2013 / 9 Sooc

Θάβεται προς το παρόν το "τσεκούρι του πολέμου", μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου. Το σημάδι προσέγγισης και η διάψευση των φημών. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννης Πιτταρά

Μετά την “καταιγίδα” στις σχέσεις τους, με τις εκατέρωθεν δηλώσεις, διαρροές και αλληλοκατηγορίες, ξεπρόβαλε στο ξέφωτο η αχτίδα μιας πιθανής συνεννόησης ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη οτι “ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ” δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνειών, αν και επρόκειτο για το μοναδικό θετικό σημάδι από την Χαριλάου Τρικούπη στον ιδιότυπο πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στα δυο επιτελεία μετά τα όσα συνέβησαν στις 3 του Σεπτέμβρη, μέχρι και πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 οι αναφορές αυτές δεν ήταν απλώς μια κίνηση αβροφροσύνης προς το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά μια προσπάθεια να λειανθούν οι γωνιές στις σχέσεις των δυο ανδρών και να αναζητηθεί ο τρόπος και η αφορμή για μια κατ´ ιδίαν συνάντηση τους με ανοιχτή ατζέντα.

“Εάν συμβεί αυτό δεν θα πρόκειται για μια συνάντηση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” έλεγαν συνεργάτες του κ. Βενιζελου στο NEWS247 και διέψευδαν τις φήμες και τα σενάρια για δήθεν εισηγήσεις που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην τον συμπεριλάβει στις λίστες του κόμματος.

Ενδεικτική της προσπάθειας προσέγγισης των δυο πλευρών είναι και τα όσα είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την φράση του Γιώργου Παπανδρέου “έχει ο καιρός γυρίσματα”, που προκάλεσε πλήθος σχολίων και αναλύσεων για τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια.

«Ο κ. Παπανδρέου το “έχει ο καιρός γυρίσματα”, το είπε σε μία αποστροφή της ομιλίας του και πιστεύω ότι έχει μία ευρύτερη σημασία για την παράταξη, όταν είπε, δηλαδή, ότι το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε τεράστια πλήγματα τότε, όταν πήρε όλο το βάρος μόνο του για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο κ. Παπανδρέου έχει το απόλυτο δικαίωμα μέσα σε μια ταραγμένη και περιπετειώδη εποχή να θέλει να ακουστούν κάποιες αλήθειες», είπε ο κ.Καρύδης.

Ζητούμενο ωστόσο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού στο προσκλητήριο του κ. Βενιζέλου για ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ γύρω από το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, με δεδομένη την μέχρι σήμερα αρνητική στάση του κ. Παπανδρέου στην συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα