QatarGate – “Βόμβα” Politico: Στη δημοσιότητα το ένταλμα σύλληψης της Καϊλή – Διάλογοι “φωτιά” και σοβαρές αποκαλύψεις

QatarGate – “Βόμβα” Politico: Στη δημοσιότητα το ένταλμα σύλληψης της Καϊλή – Διάλογοι “φωτιά” και σοβαρές αποκαλύψεις
Parlamento Europeo vía AP

Στο φως το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλής φέρνει το Politico, παραθέτοντας νέα αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με το QatarGate. Τα εκατομμύρια που έχουν κάνει "φτερά", ο ρόλος του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, οι συνομιλίες Παντσέρι-Τζόρτζι, η αναφορά στον πατέρα της και το "πες της να σταματήσει".

Αποκαλύψεις “φωτιά” για το σκάνδαλο QatarGate και συγκεκριμένα για την υπόθεση της Εύας Καϊλή φέρνει με σημερινό του δημοσίευμα το Politico, το οποίο εξασφάλισε το ένταλμα σύλληψής της και σύμφωνα με το οποίο δίκτυο στις Βρυξέλλες δρούσε υπό τις οδηγίες του υπουργού Εργασίας του Κατάρ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φέρει την υπογραφή της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, τα 1,5 εκ. ευρώ που ανακάλυψε η βελγική αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο ξεσκεπάζοντας φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “θα μπορούσε να είναι η κορυφή ενός παγόβουνου γεμάτο… μετρητά“. Κι αυτό διότι, βάσει του εντάλματος ένταλμα σύλληψης που επικαλείται η ιστοσελίδα “αρκετά εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν στα χέρια βασικών υπόπτων” του σκανδάλου.

Τα “μεγάλα χρηματικά ποσά”, προσθέτει το ένταλμα “καταβλήθηκαν κρυφά σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ“, προσθέτοντας πως η Εύα Καϊλή είχε τηλεφωνήσει στον Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο ακόμη ευρωβουλευτές που δεν κατονομάζονται, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο (πάντα σύμφωνα με το Politico) περιγράφει σε γενικές γραμμές ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που εργαζόταν για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ από το 2021, Ali bin Samikh Al Marri.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη το ένταλμα, το Κατάρ διεύθυνε τις επιχειρήσεις του στις Βρυξέλλες μέσω του Παντσέρι, ο υπουργός Εργασίας “φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που έλεγχε τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι”, ενώ στο δίκτυο φέρεται να συμμετείχε επίσης και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, τον οποίο το ένταλμα παρουσιάζει ως τον διαμεσολαβητή Παντσέρι – Καϊλή.

Η έρευνα δείχνει ότι δόθηκαν εντολές από τον κ. Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορουμένης”, προσθέτει το ένταλμα.

Πώς δρούσε το δίκτυο

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο Παντσέρι απευθυνόταν στον Τζόρτζι όταν ήθελε να κατευθύνει τη συμπεριφορά της Ελληνίδας Ευρωβουλεύτριας, ενώ σημειώνεται και ένα συγκεκριμένο περιστατικό όπου ο Παντσέρι ήταν εκνευρισμένος με την Εύα Καϊλή, επειδή μιλούσε με μια μυστηριώδη γυναίκα “την Ολλανδέζα”.

Ο Παντσέρι κατέκρινε το γεγονός ότι η Καϊλή μίλησε στην Ολλανδέζα”, αναφέρεται σημειώνοντας ότι ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος πίστευε ότι η Ε. Καϊλή είχε “υπερβεί τα όρια”.

Θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει”, φέρεται να είπε ο Παντσέρι στον Τζόρτζι, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο συμπληρώνει πως ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να αποπληρώσει ένα “δεύτερο διαμέρισμα” που αγοράστηκε στο όνομά της, κάτι που θεωρήθηκε ως απόδειξη ότι γνώριζε το εισόδημα του συντρόφου της από το Qatargate.

Τα εκατομμύρια που “αγνοούνται”

Όπως αναφέρει το Politico, μετά τις πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate, οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακτήσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά από τους βασικούς υπόπτους.

Από αυτά, σημειώνει η ιστοσελίδα, 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Καϊλή και άλλα 150.000 ευρώ βρέθηκαν σε μια βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών, ενώ σύμφωνα με το ένταλμα, 700.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι.

Εντούτοις, το συνολικό ποσό υπολείπεται κατά πολύ των “αρκετών εκατομμυρίων” που αναφέρονται στο ένταλμα, συμπληρώνει το Politico, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ύποπτοι έλαβαν πρόσθετες πληρωμές που δεν έχουν ακόμη ανακτηθεί.

Με βάση το έγγραφο που εξασφάλισε η ιστοσελίδα, η Εύα Καϊλή είπε ότι είχε δώσει οδηγίες στον πατέρα της, Αλέξανδρο να πάρει τα χρήματα από το σπίτι της στις Βρυξέλλες:Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συζύγου της και του Παντσέρι και ότι βαλίτσες με χρήματα είχαν περάσει από το διαμέρισμά της στο παρελθόν”.

Μάλιστα, αφού υπενθυμίζεται παλαιότερη δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η Καϊλή διέταξε τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα”, τονίζεται η χαρακτηριστική φράση που αναφέρει το έγγραφο για “σοβαρές ενδείξεις ενοχής”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα