Ραγκούσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα

Διαβάζεται σε 2'
Ραγκούσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα
Ο Γιάννης Ραγκούσης Eurokinissi

Αφού μίλησε για την ανάγκη συνένωσης των δημοκρατικών δυνάμεων, ο Γιάννης Ραγκούσης πρότεινε την επέκταση της Διαύγειας στα πολιτικά κόμματα.

Πρόταση για την επέκταση της Διαύγειας στα κόμματα κατέθεσε ο δημοσίως ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ Ραγκούσης μίλησε αρχικά για την ανάγκη ενοποίησης των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης. Μία κατεύθυνση προς την οποία δείχνουν και τα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία το 70-80 % των προοδευτικών ψηφοφόρων θέλει ενοποίηση της προοδευτικής παράταξης όπως είπε.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε στην ανάγκη ένωσης δυνάμεων κι όχι διχασμού τούτες τις κρίσιμες ώρες για το πολιτικό σύστημα και την κεντροαριστερά εν γένει, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της βάσης του ελληνικού λαού.

Ο πρώην Υπουργός επισήμανε ακόμα ότι μια τέτοια ιστορικών διαστάσεων διαδικασία δεν μπορεί παρά να έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της βάσης-μελών φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος στη λήξη της επαγγελματικής σχέσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το κόμμα για πολιτικούς λόγους, μίλησε για την ανάγκη θεσμοθέτησης κι επέκτασης της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και στα οικονομικά των κομμάτων, καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι δημόσιο χρήμα και προέρχονται από τη φορολογία των πολιτών κι απαιτείται πλήρης διαφάνεια στη διαχείρισή τους.

Πρότεινε, δε, η επέκταση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ στα κόμματα να αποτελέσει πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα με πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή. Μέχρι τότε, επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρός του, κ. Κασσελάκης, πρέπει πρώτοι να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα και στα ινστιτούτα του καθώς και πόσοι από αυτούς προσλήφθηκαν επί της Προεδρίας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα