Ραντεβού Αβραμόπουλου-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Ραντεβού Αβραμόπουλου-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός ¨Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλος και ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο επίσημο γεύμα σε εστιατόριο της Αθήνας την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, θα έχει ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει. Τι θέλει η Ελλάδα

Της Βίκυς Σαμαρά

Το χαρτοφυλάκιο, που θα αναλάβει η Ελλάδα στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο επόμενος Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Το πιθανότερο -και επιθυμητό για την ελληνική κυβέρνηση- είναι ο κ.Αβραμόπουλος να αναλάβει επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, με αρμοδιοτητα μεταξύ άλλων τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, στα οποία το Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Πρόκειται άλλωστε για ένα πολιτικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο ο Αρκάς πολιτικός θεωρεί ότι του ταιριάζει.

Σε διαφορετική περίπτωση έχει συζητηθεί και το Μεταφορών.

Η σύνθεση πάντως της νέας επιτροπής δεν θα ανακοινωθεί, αλλά συνολικά και οι νέοι επίτροποι θα αναλάβουν καθήκοντα ουσιαστικά από Νοέμβριο.

Στη συνέχεια ο κ.Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενόψει της οποίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου. Η σύνοδος, που πραγματοποιείται στο αποκορύφωμα της κόντρας Δύσης- Ρωσίας, αλλά και το Κυπριακό, συζητήθηκαν στη συνάντηση, στον απόηχο των δηλώσεων Πούτιν (“εάν θέλω παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες”) και Ερντογάν (περί τζαμιού).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα