Ρόδος: “Ούτε μισό βήμα πίσω στη νομιμότητα” υποστηρίζει η κυβέρνηση

Ρόδος: “Ούτε μισό βήμα πίσω στη νομιμότητα” υποστηρίζει η κυβέρνηση
Το κατάστημα εστίασης στη Ρόδο που του επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου Caption/Facebook

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη την τήρηση της νομοθεσίας με αφορμή το beach bar στη Ρόδο, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν βρήκε κείμενη νομοθεσία.

“Φιλεργατικό” προφίλ επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του beach bar στη Ρόδο μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Το ζήτημα βεβαίως είναι εάν πρώτον επιτρέπεται η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων ακόμη και εάν ο εργαζόμενος για οποιοδήποτε λόγο την αποδεχθεί, και δεύτερον εάν θα ληφθούν μέτρα για την καταπάτηση των παραλιών με ξαπλώστρες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά σε όλη τη χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: “Οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων και οι κρατικές υπηρεσίες επενέβησαν άμεσα. Έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά” και πρόσθεσε:

“Η τήρηση της νομοθεσίας είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση. Αυτό το δείχνει με τις πολιτικές της και με άμεσα αντανακλαστικά και επεμβάσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε προς όφελος των εργαζομένων”.

Ενώ σε ερώτηση γενικότερα για φαινόμενα αισχροκέρδειας στον τουρισμό, που βλάπτουν τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν, καθώς και ότι θα εξετάζεται κάθε καταγγελία από πολίτες της χώρας ή ξένους επισκέπτες, ακόμη και μέσω των social media, καταλήγοντας “ούτε μισό βήμα πίσω στην τήρηση της νομιμότητας”.

Σημειωτέον πάντως ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στο Open ότι “δεν υπάρχει κείμενη διάταξη” που να απαγορεύει το σερβίρισμα δια… θαλάσσης και ως εκ τούτου η Επιθεώρηση Εργασίας δεν βρήκε καμία παρατυπία στο διαβόητο πλέον beach bar. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι: “Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα”.

Το λιμεναρχείο της Ρόδου πάντως επέβαλε πρόστιμο στο εν λόγω beach bar για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου με τις πλατφόρμες με ξαπλώστρες και ομπρέλες μέσα στη θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μάλιστα σήμερα σύσκεψη με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο Μαξίμου, στην οποία προφανώς θα τεθεί επί τάπητος και το συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα η εργασιακή κατάσταση στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα