Σακελλαρίδης: Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Σακελλαρίδης: Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό μέγαρο την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Πώς σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. Μπαίνουν σε σειρά τα χρηματοδοτικά ζητήματα και οι μεταρρυθμίσεις

«Στην ουσία τη Δευτέρα δόθηκε το πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των πρώτων 7 μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1 o κ. Σακελλαρίδης εκτίμησε ότι πλέον τα χρηματοδοτικά ζητήματα μπαίνουν σε μια σειρά και από αύριο μπαίνουμε στη διαδικασία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, καθώς οι προτάσεις αυτές από την ελληνική πλευρά έχουν πάρει ήδη τον δρόμο για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε: “Το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια είναι ότι αλλάζουμε τώρα επίπεδο συζήτησης. Πρώτα θα γίνονται οι πολιτικές συζητήσεις με τους θεσμούς από τον κύριο Βαρουφάκη και στη συνεχεία θα συζητούνται τα τεχνικά ζητήματα”, διευκρίνισε.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά.

Σχετικά με την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ήταν αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση αντεπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες για αντικατάστασή του από τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Βαρουφάκη και ότι  η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών. “Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε”, τόνισε.

Για τη λοταρία με τις φορολογικές αποδείξεις ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι είναι ένα μέτρο που πράγματι είχε προταθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και έχει εφαρμοστεί και στην Πορτογαλία και δεν κοστίζει και τίποτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα