Σακελλαρίδης για Αβραμόπουλο: Καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

Σακελλαρίδης για Αβραμόπουλο: Καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

Σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη με αφορμή δημοσιεύματα για την προεδρία της Δημοκρατίας

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε το παρακάτω σχόλιο.

“Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην Ευρώπη και η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων”.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει τώρα την πρωτοβουλία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Τώρα η πρωτοβουλία θεσμικά και συνταγματικά δεν ανήκει σε εμάς. Ανήκει στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργό και μετά, αφού υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση θα συζητήσουμε και θα τοποθετηθούμε για το θέμα αυτό και τις προτάσεις και εμείς και όλα τα κόμματα”, παρατήρησε.

Κακλαμάνης: Η ΝΔ να πει “ναι” αν προταθεί ο Αβραμόπουλος για Πρόεδρος

Εν τω μεταξύ ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας και εκείνος στο Βήμα Fm, τόνισε από τη δική του μεριά:

“Η άποψή μου είναι ότι η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά και να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι ο κ. Αβραμόπουλος υποψήφιος, πρώτοι εμείς λέμε ναι.

Δεν έχει ανάγκη τις ψήφους μας, αλλά δεν είναι ωραίο ένας Πρόεδρος που θα μπορούσε να βγει με 200 και πλέον ψήφους να βγει με λιγότερες. Η άποψή μου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να βγούμε μπροστά, αν έχει υπόψη του αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε: “Προσωπική μου άποψη είναι ότι απαιτείται ένα έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης του κόμματος και της παράταξης. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ανήκει στο ‘Δελφινάριο’. Γνωρίζετε ποια είναι τα πρόσωπα που είναι στο ‘Δελφινάριο’. Ρωτήστε τους. Αν θέλεις την ηγεσία, πρέπει να βγαίνεις μπροστά. Άμα θέλουν, όποιος θέλει να γίνει, ας βγει μπροστά. Τι περιμένουν, δηλαδή; Να τους ανοίξει άλλος τον δρόμο και να έλθουν ως Μεσσίες;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα