Σαμαράς για debate: Πως να κάνουμε διάλογο με υβριστές;

Σαμαράς για debate: Πως να κάνουμε διάλογο με υβριστές;
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει το αίτημα της Κουμουνδούρου για να μη νομιμοποιήσει την πολιτική αθλιότητα του Σύριζα όπως είπε στην κοπή της πίτας της ΝΔ. Σκληρή επίθεση σε Σύριζα, τι είπε για Κουβέλη. Το φλουρί στην ΚΟ της ΝΔ

Το αίτημα της Κουμουνδούρου για debate απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας. ” Πως να κάνουμε διάλογο με υβριστές;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνοντας ότι δε θα νομιμοποιήσει την πολιτική αθλιότητα του Σύριζα.

Αφού σχολίασε ότι ο Σύριζα δε μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τις ίδιες του τις συνιστώσες, αναφέρθηκε και στην άκαρπη διαπραγμάτευση της Κουμουνδούρου με τη ΔΗΜΑΡ. “Ούτε με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Εμείς κυβερνήσαμε συναινετικά και τα πρώτα χρόνια ήταν και η ΔΗΜΑΡ μέσα, αυτοί ούτε με τις συνιστώσες τους δε μπορούν να τα βρουν” είπε.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένου και χωρίς συνομιλητές, υπενθυμίζοντας τα συγχαρητήρια που έδινε για τη στάση του Παύλου Χαϊκάλη και ότι προανήγγειλαν πως σε μια συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα, ο δεύτερος θα του έθετε όρο να εγκαταλείψει τη πρωθυπουργία. “Πως να κάνεις διάλογο με αυτούς που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κανένα, δε σέβονται κανένα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος ότι το προβάδισμα του Σύριζα θα μειωθεί κι άλλο και στο τέλος θα ανατραπεί, καθώς όπως είπε η πλειοψηφία του λαού θα απαντήσει στη μειοψηφία των βουλευτών που έσυρε τη χώρα σε κάλπες, άλλα και γιατί όπως υποστήριξε μονός του ο Σύριζα ομολογεί πως οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Έκανε λόγο για την τελική μάχη απέναντι στο λαϊκισμό ” την οποία θα κερδίσουμε με τη βοήθεια του θεού, κι εμείς δε ντρεπόμαστε να το λέμε” και εξήγγειλε οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για την επόμενη ημέρα τέλη Φεβρουάριου και εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

“Ο λαός δεν ήθελε πρόωρες εκλογές, τον έσυρε μειοψηφία βουλευτών και ο λαός θα απαντήσει πλειοψηφικά. Ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τη κυβέρνησή μας και όχι τους αυτοσχεδιασμούς και τα νταηλίκια Σύριζα”, είπε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κρυφή ατζέντα.

“Αγώνας όχι μόνο για παράταξη αλλά για να νικήσουμε μια για πάντα τον λαϊκισμό. Να μην επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα και στις συγκρούσεις με τους εταίρους”, τόνισε ενώ ευχαρίστησε το λαό. “Δώσαμε μαζί μάχη για μεταρρυθμίσεις, μείναμε ενωμένοι και πάμε να δείξουμε σε όλους ότι αυτή η παράταξη τα καταφέρνει στα δύσκολα”, υπογράμμισε.

Το φλουρί έπεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, γεγονός που ο γραμματέας της Θανάσης Μπούρας ερμήνευσε ως σημάδι πως και στην επομένη Βουλή θα είναι ισχυρή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα