Σαμαράς κατά Μητσοτάκη και woke culture για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Διαβάζεται σε 5'Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι ακροδεξιός, αλλά υιοθέτησε όλα τα επιχειρήματα της alt- right. Επικαλέστηκε το ΚΚΕ, υπερασπίστηκε την Εκκλησία και “κάρφωσε” Μητσοτάκη για ψέματα.
- 15 Φεβρουαρίου 2024 19:35
Μύδρους κατά της κυβέρνησης και εμμέσως προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβαση του στη Βουλή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
“Ουδέν σχόλιον”, απαντούσαν πάντως από την κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός με ακραίο δεξιό λόγο και σενάρια επιχείρησε να τρομοκρατήσει όσον αφορά στο τι σημαίνει το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών για τις έννοιες της οικογένειας, της πατρότητας και της μητρότητας.
“Η παράταξη μας τουλάχιστον δεν έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση”, δήλωσε μάλιστα, επιχειρώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως αυθεντικός εκφραστής της Νέας Δημοκρατίας.
Υποστήριξε ότι είναι ψέμα ότι ο γάμος αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Αλλά και ότι οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου: “Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας.”
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε επίσης ότι η ψήφιση του θα φέρει στο μέλλον αναπόδραστα αντικατάσταση των όρων πατέρας και μητέρα από τους όρους γονέας 1 και γονέας 2. Καθώς και παρένθετη μητρότητα και για τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων ανδρών.
“Ανοίγουμε κερκόπορτα”, είπε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ψέματα και σε προσχηματικά επιχειρήματα.
Με την ευκαιρία δε έσπευσε να επαναλάβει τη διαφωνία του με τον ελληνοτουρκικό διάλογο, αλλά και να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος διαφωνούσε με την πράσινη μετάβαση και προειδοποιούσε για το αγροτικό.
Ενώ διαμαρτυρήθηκε γιατί οι διαφωνούντες χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί, σεξιστές και ομοφοβικοί. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι και το ΚΚΕ διαφωνεί με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. “Είναι “ακροδεξιό” και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως;” σχολίασε ο κ.Σαμαράς.
Διερωτήθηκε μάλιστα: “Ακραίος εγώ, που έστειλα σιδηροδέσμια τη ΧΑ στη Δικαιοσύνη;”
Ενώ υπερασπίστηκε την Εκκλησία. “Δεν είναι «σκοταδισμός» και «παπαδαριό» η Ελληνική Εκκλησία! Πιστεύεις δεν πιστεύεις – εγώ πιστεύω – δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς σε βάρος της Εκκλησίας”, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
“Η Πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία, ναι, είναι. Αλλά η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του εκτός απο την Εκκλησία.”
“Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture”
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος και όσοι διαφωνούν με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών δέχονται bullying. Μίλησε ακόμη και για κυνήγι μαγισσών και τα έβαλε εκ νέου με την woke culture, απαντώντας και στο επιχείρημα του Μαξίμου πως η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Ενώ κατήγγειλε πιέσεις στους βουλευτές της ΝΔ.
“Έγιναν και σχετικά «φροντιστήρια» μάλιστα. Όπου μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό γιατί «ανήκουμε στη Δύση», λέει”, είπε ο κ. Σαμαράς και με το γνωστό του στυλ πρόσθεσε:
“Επειδή εγώ πάλεψα να «ανήκουμε στη Δύση» – και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια – να σας πώ ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Στη Δύση υπάρχουν και χώρες που το απέρριψαν. Όπως υπάρχουν και χώρες που το ξανασκέφτονται.”
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε: “Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος Ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια. Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια.
Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης;”
Υποστήριξε επίσης ότι: “Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται.”
Ο κ. Σαμαράς διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν έγιναν αντίστοιχα κομματικά φροντιστήρια, όπως έγινε για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και για άλλα θέματα.
“Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια για το τωρινό νομοσχέδιο, μπερδεύτηκαν οι «ζυμώσεις» με τις… πιέσεις! Και κάποιες φορές, με ανεπίτρεπτες πιέσεις. Εν όψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας, υποτίθεται, «κατά συνείδησιν»”, πρόσθεσε με νόημα.
Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε από το Στέλιο Ράμφο και τον Απόστολο Δοξιάδη μεχρι τον ηθοποιό Δημήτρη Σταρόβα. Επιχείρησε να συνδέσει εμμέσως την ομοφυλοφιλία με παιδοφιλία και έκανε ακόμη και αναφορές περί αναγνώρισης της πολυγαμίας.
“Δεν κάνετε έτσι στροφή στο κέντρο, κύριοι της κυβέρνησης”
Υποστήριξε μάλιστα ουσιαστικά ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα ενισχύσει την ακροδεξιά, ενώ διαφώνησε με τη στρατηγική Μητσοτάκη για στροφή της ΝΔ στο κέντρο και με την ρητορική περί εκσυγχρονισμού.
“Κύριοι της κυβέρνησης, δεν κάνετε έτσι στροφή στο “κέντρο”. Δεν είναι «κέντρο» η ανατροπή της οικογένειας. Δεν είναι «κέντρο» η κατάργηση της μάνας και του πατέρα. Δεν είναι «φιλελευθερισμός» να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε… «κοινόβια».
Δεν είναι «προοδευτισμός» οι πολυγονείκές οικογένειες». Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η θεωρία των 69 φύλων. Δεν είναι «προαγωγή του πολιτισμού», να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου.
Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture. Αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
“Και – το σημαντικότερο – όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας.
Που είναι φιλελεύθερες, είναι πατριωτικές, είναι ευρωπαϊκές, είναι δυτικές, αλλά δεν μιμούνται κάθε ακρότητα που μας έρχεται απ’ έξω”, πρόσθεσε.
Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα επιχείρησε να φοβίσει τους βουλευτές της ΝΔ που αμφιταλαντεύονται εν όψει της ψηφοφορίας.
“Μην ξεχνάμε ότι και η Συνθήκη των Πρεσπών πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τον ελληνικό λαό απέναντι! Και σήμερα, από την τότε πλειοψηφία της Βουλής, βρίσκονται εδώ μέσα μόλις 17 βουλευτές”, είπε και πρόσθεσε:
“Δεν πρέπει, λοιπόν, να χάσουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή μας με τον κόσμο της παράταξής μας. Δεν πρέπει να σπρώξουμε την κοινωνία στα άκρα”.