Σαμαράς: “Με τη στάση της στον Έβρο η Ελλάδα έγινε ξανά κράτος”
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο "Βήμα" έκανε λόγο για "εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών" και "ασύμμετρη απειλή μέσα από 'εισβολή' κατευθυνόμενων αμάχων"
- 15 Μαρτίου 2020 14:44
Στην εφημερίδα “Το Βήμα” μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ άλλων, είπε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει “εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών” και “ασύμμετρη απειλή μέσα από ‘εισβολή’ κατευθυνόμενων αμάχων”, ενώ αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως έδωσε ένα όπλο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν το είχε ως το 2015. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην σκάνδαλο Novartis.
Ο ίδιος σημείωσε ότι “η Ελλάδα έγινε ξανά κράτος” γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της. Μετά από αυτό κέρδισε τον σεβασμό όλων και έγινε ξανά γεωπολιτικός παίκτης στην περιοχή.
Χαρακτηρίζει ως αποφασιστικό βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης το κλείσιμο των συνόρων και προσθέτει ότι “υπάρχουν ακόμα κινήσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να εξουδετερώσει τα σχέδια του Ερντογάν“. Παράλληλα, είπε ότι οι επισημάνσεις του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού την οποία θεωρούσε “αδύνατο σημείο” της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες της θητείας της, δεν λέγονται εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά πραγματική και ουσιαστική στήριξη και πως “ο Κυριάκος το ξέρει αυτό”.
Για την υπόθεση Novartis αναφέρει “όλοι έχουν αντιληφθεί πια, με όσα έρχονται στο φως, ότι πρόκειται για σκευωρία και για συμμορία”, προσθέτοντας “νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι πολύ σοβαρών εξελίξεων για την πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας”. Αναφέρει, ακόμα, ότι ήταν όλα στημένα, από την αρχή εν γνώσει τους. “Για τον κ. Τσίπρα δεν έχω να πω τίποτε. Απλά… συμφωνώ μαζί του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στη Βουλή, όλα αυτά δεν μπορούσε να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος. Αυτό λέω κι εγώ…”.
Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει την διεκδίκηση μέτρων χαλάρωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν βραχυπρόθεσμα οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό, καταλήγοντας πως μεσοπρόθεσμα και μακροχρόνια μόνο οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις μπορούν να μας σώσουν.