Σαμαράς: Νέα πρόταση για εθνική συνεννόηση, επένδυση στο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο

Σαμαράς: Νέα πρόταση για εθνική συνεννόηση, επένδυση στο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο

"Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της χώρας", αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ σε άρθρο του στη Ναυτεμπορική, μετά την παρέμβαση του μέσω της Καθημερινής

Την πρόταση για μεγάλη εθνική συνεννόηση, προς όλους όσους θέλουν για την Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό μέλλον εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται, επαναλαμβάνει με άρθρο του στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά την παρέμβαση του μέσω της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Οι κινήσεις και οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα επικεντρώνονται στην προσπάθεια δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου, στο οποίο προφανώς ο ίδιος φιλοδοξεί να έχει κεντρικό ρόλο.

“Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσε σε καταστροφή της χώρας”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Ναυτεμπορική. “Προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» και τις ιδεοληψίες του. Και να σώσουμε όλοι μαζί τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν μας απάντησαν ακόμα…”, τονίζει και προσθέτει πως η πρόταση ισχύει για όλους όσους θέλουν για την Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

“Παραμονή στο ευρώ, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, εκτενείς ιδιωτικοποιήσεις, όχι με φοροκαταιγίδα και μεγάλο κομματικό κράτος. Αυτό που ήταν πάντα το μεγάλο «ζητούμενο» για τη χώρα, αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τώρα είναι η ώρα να ξεμπλοκάρει μια για πάντα”, συμπληρώνει ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι “αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης” και “όχι οπαδός αποτυχημένων ‘μοντέλων’ της Λατινικής Αμερικής”.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ και τώρα φέρνει, όπως λέει , “πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε νέο μνημόνιο ή τον εφιάλτη της χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ”.

Υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα το 2012 με ελλείμματα 9,5% του ΑΕΠ και ύφεση 7% και δυόμισι χρόνια αργότερα την έφερε σε πρωτογενή πλεονάσματα, σε ανάκαμψη και, όπως τονίζει, την έφτασε ένα βήμα πριν βγει οριστικά από τα μνημόνια.

Πρόσκληση προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις είχε απευθύνει ο κ.Σαμαράς και με άρθρο του στην Καθημερινή. Οι ζυμώσεις σε επίπεδο κοινωνίας (καθώς η Ν.Δ συμμετέχει ενεργά δια βουλευτών της στις συγκεντρώσεις “Μένουμε Ευρώπη”) και πολιτικών δυνάμεων από την κεντροδεξιά και το φιλελεύθερο χώρο μέχρι την κεντροαριστερά, βρίσκονται άλλωστε σε πλήρη εξέλιξη. Η ίδρυση νέου κόμματος στον κεντρώο χώρο από τον Αλέκο Παπαδόπουλο προκάλεσε το ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο, ενώ αναμένεται πως θα κινηθεί η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πάντως μέχρι στιγμής τραβά το δικό του δρόμο, φιλοδοξώντας να εκφράσει εκείνος τους ευρωπαϊστές ψηφοφόρους, αν και τα στελέχη του Ποταμιου και της Ν.Δ θα συναντηθούν και απόψε στη συγκέντρωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, στο Σύνταγμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα