Σαχινίδης: Πρέπει να ελέγξουμε όλες τις εταιρείες φαρμάκου, όχι μόνο τη Novartis

Σαχινίδης: Πρέπει να ελέγξουμε όλες τις εταιρείες φαρμάκου, όχι μόνο τη Novartis
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο πρώην αναπλ. υπουργός Οικονομικών τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ότι το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για την έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης απ' τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση, την περίοδο 2004-2009

Την ανάγκη ελέγχου όλων των εταιρειών φαρμάκου και όχι μόνο της Novartis, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι “απ’ την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε για την φαρμακευτική δαπάνη”. Συγκεκριμένα ανέφερε  ότι την περίοδο 2004-2009 υπήρχε έκρηξη καθώς από 2,4 δισ. ευρώ ανέβηκε στα 5,1 δισ. χωρίς να έχουν αλλάξει επιδημιολογικά ή πληθυσμιακά δεδομένα.

Επίσης υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία χρωστούσαν 6 δισ. ευρώ σε προμηθευτές, αλλά αχαρτογράφητα, ενώ έλεγαν ότι είναι 2,4 δισ.

Σημείωσε ότι υπάρχουν μηχανισμοί για την έκρηξη στο φάρμακο επισημαίνοντας την άρνηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να παραλάβει 3,5 εκατ. εμβόλια από τα 16 εκατομμύρια με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να γλιτώσει 80 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα