Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Διαβάζεται σε 2'
Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ
EUROKINISSI

Ξεκίνησε, λίγο πριν τις 23:00 (ώρα Ελλάδος), η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.

Πρόκειται, πάντως, για μία πολύ σύντομη συνάντηση διάρκειας περίπου 10 -15 λεπτών, στόχος της οποίας είναι απλώς να επιβεβαιωθεί η επαναπροσέγγιση των δυο χωρών και να διατηρηθούν τα “ήρεμα νερά” στο Αιγαίο.

Στη συνάντηση είναι παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας του Τούρκου προέδρου, πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Μητσοτάκης- Ερντογάν αναμένεται να δώσουν νέο ραντεβού στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εκεί θα τεθούν τα δύσκολα θέματα, όπως ο πολιτικός διάλογος των δύο χωρών.

Η Τουρκία φαίνεται επισπεύδουσα ως προς αυτό, καθώς θέλει να βάλει στο τραπέζι τις παράλογες απαιτήσεις της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ακόμη και θέματα κυριαρχίας.

Η ελληνική πλευρά δε βιάζεται και ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλάκις δηλώσει ότι η Χάγη είναι ακόμη μακριά. Εξάλλου, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν λείπει η κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα