Σε εξέλιξη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ στις Βρυξέλλες
Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) eurokinissi

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο και συζήτησαν για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 247, στη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ έγινε μία αποτίμηση της προόδου από την προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών, στο Βερολίνο, καθώς και μία καταγραφή του πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έγινε το τελευταίο διάστημα στο Brussell Group.

Πάντως, υπήρξε συμφωνία, ότι πράγματι υπάρχει πρόοδος κι έχουν προχωρήσει κάποια πράγματα.

Ένα από τα θέματα στα οποία υπήρξε σύγκλιση απόψεων είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος, γύρω στο 1,5%, ενώ για του χρόνου θα υπάρξει σύγκλιση στα ίδια περίπου επίπεδα. Σύγκλιση υπήρξε και στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων.

Ακόμη, συμφωνήθηκε και είναι πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ να γίνουν Ανεξάρτητες Αρχές.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε να τηρηθεί η συμφωνία του Eurogroup, που έβλεπε μία ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου. Οι κόκκινες γραμμές πάντως παραμένουν και ειδικότερα, το εργασιακό, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα