Συλλογικές αποφάσεις και ευθύνες στη Ν.Δ για το τρίτο μνημόνιο

Συλλογικές αποφάσεις και ευθύνες στη Ν.Δ για το τρίτο μνημόνιο
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Προβληματισμός για τη φορολόγηση των αγροτών στο γαλάζιο στρατόπεδο. Ο Μεϊμαράκης συναντάται σήμερα με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών και ετοιμάζεται να συγκαλέσει το πολιτικό συμβούλιο και την κοινοβουλευτική ομάδα

Εν αναμονή της νέας συμφωνίας, που παίρνει πλέον το δρόμο στη Βουλή, στη Νέα Δημοκρατία επικρατούσε προβληματισμός για τη στάση απέναντι στα μέτρα ενός τρίτου μνημονίου και ιδιαίτερα για τη φορολόγηση των αγροτών.

Το ενδεχόμενο φορολόγησης των αγροτών με 20% τον πρώτο χρόνο και 26% το δεύτερο, και μάλιστα χωρίς ευνοϊκή διάκριση για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου ήδη κατά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα (που περιελάμβανε φορολογικά μέτρα για τους αγρότες) υπήρξαν απειλές καταψήφισης.

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει τη σταδιακή αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών, αλλά και κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο και αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει σήμερα στις έξι το απόγευμα συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών και συνεργάτες του τονίζουν ότι οι αποφάσεις για τη στάση της Ν.Δ θα είναι συλλογικές- όπως και οι ευθύνες.

Ο ίδιος έχει εκφραστεί υπέρ της στήριξης μίας συμφωνίας ως αναγκαίο κακό προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη (εκτιμώντας ότι η Ν.Δ θα κερδίσει πολιτικά δείχνοντας συνέπεια και υπεύθυνη στάση, ενώ θα αφήσει στην κυβέρνηση το πολιτικό κόστος αυτών καθεαυτών των μέτρων), θα θέσει όμως το ζήτημα της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γαλάζια όργανα.

Εφόσον το τρίτο μνημόνιο κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη, θα συγκληθεί άμεσα το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ και στη συνέχεια η κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ ο κ.Μεϊμαράκης θα λάβει μέρος στη σύσκεψη των βουλευτών της Ν.Δ που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του άλλωστε ο κ.Μεϊμαράκης έχει καθιερώσει πιο εντατικό εσωκομματικό διάλογο, καθώς θεωρεί ότι δίνοντας την ευκαιρία στους βουλευτές να εκφράσουν αντιρρήσεις και δυσαρέσκεια, η όποια ένταση εκτονώνεται ενώ στο τέλος όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις των οργάνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα