“Συμπόρευση” Βενιζέλου-Παπανδρέου σε Αθήνα και… Χαλκίδα

“Συμπόρευση” Βενιζέλου-Παπανδρέου σε Αθήνα και… Χαλκίδα
9th PASOK convention at Faliro, on March 2, 2013 / 9 Sooc

Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα, παραμένουν ο Ε. Βενιζέλος και ο Γ. Παπανδρέου. Εκδηλώσεις την ίδια μέρα, σε άλλες πόλεις! Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Σε δρόμους αντίθετους συνεχίζουν να κινούνται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προετοιμάζει πυρετωδώς την Δημοκρατική Παράταξη και τον πρώην Πρωθυπουργό να πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για τα μελλοντικά του σχέδια.

Η πολυπόθητη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ προσκρούει – για την ώρα – στις διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών τόσο γις το εγχείρημα της συνένωσης του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, αλλά και των αντιφατικών εισηγήσεων που δέχεται ο κ.Βενιζέλος για ρόλο του κ. Παπανδρέου.

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η αυριανή εμφάνιση των δυο, με ισχυρούς συμβολισμούς, αλλά όχι στην ίδια πόλη!

Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραστεί σε εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και συνδικαλιστικών στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Χαλκίδα, όπου θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή και πρωην υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, υπό τον τίτλο “Τομές με το Παρελθόν”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ένας έξω αυτών που βρέθηκαν απέναντι στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και μετά την αποχώρηση του από τη θέση του υφυπουργού άσκησε δριμεία κριτική, με αιχμή την αναγγελία Συνεδριου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μάλιστα είχε αναρωτηθεί:

“Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς πάμε να κάνουμε στο συνέδριο. Θα εκλεγεί ηγέτης; Θα είμαστε συνιστώσα; Σε τι διαφέρουμε από την Ελιά;”

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, με τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη (Ρ/Φ 9.84) να τονίζει ότι “η στρατηγική είναι και πρέπει να είναι στην ίδια γραμμή. Ο κόσμος αυτό ζητάει, θέλει ενότητα”.

Την ίδια στιγμή, ο Πάρις Κουκουλόπουλος άφηνε αιχμές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι «κάποια στιγμή τα μέλη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010 θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιον λόγο επέλεξαν να οδηγήσουν τότε τη χώρα στο Μνημόνιο δίχως να ζητήσουν τη στήριξη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων”.

Υπέρ της “ανακωχής” στο εσωκομματικό μέτωπο τάχθηκε η Φωφη Γεννηματα ζητώντας να σταματήσουν να υπάρχουν “Βενιζελικοί” και “Παπανδρεϊκοί”, ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής προέδρου μόνο σε συνέδριο ή μόνο μετά από εκλογική ήττα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα