Συναγερμός στη Σύμη. Φουσκωτά με Τούρκους επιχειρούν να προσεγγίσουν

Συναγερμός στη Σύμη. Φουσκωτά με Τούρκους επιχειρούν να προσεγγίσουν

Πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά, με επιβαίνοντες Τούρκους πραξικοπηματίες, προσπάθησαν να φτάσουν στην Ελλάδα. Οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες

Σε εξέλιξη έρευνες του λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού στο Ν. Αιγαίο, στα ανοιχτά της Σύμης για τυχόν εντοπισμό φουσκωτών με Τούρκους στρατιωτικούς, που φέρονται να στοχεύουν να διαφύγουν από την Τουρκία και να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στη Σύμη, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το γενικό πρόσταγμα που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις και οι εντολές που έχει λάβει η ΕΛΑΣ, είναι να βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις των νήσων και εφόσον πατήσουν επί ελληνικού εδάφους να συλληφθούν πάραυτα. Στην περιοχή περιπολεί η πυραυλάκατος “Βότσης” και έχει σηκωθεί και ελικόπτερο, που ερευνά από αέρος.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε επιφυλακή

Σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα