Συναίνεση για ασφαλιστικό και ΕΣΡ ζητά ο Παππάς

Συναίνεση για ασφαλιστικό και ΕΣΡ ζητά ο Παππάς
Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πυκνώνουν οι προτάσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς την αντιπολίτευση για πολιτική συνεννόηση

Τη σκυτάλη από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής στο ζήτημα της συναίνεσης πήρε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απευθύνοντας πρόσκληση στην αντιπολίτευση για συνεννόηση στο Ασφαλιστικό αλλά και στο ζήτημα της συγκρότησης του ΔΣ του ΕΣΡ που θα εφαρμόσει το νέο νόμο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

Ο κ. Παππάς κάλεσε την ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να παράσχουν συναίνεση για να δημιουργηθεί ένα «ευρύ μέτωπο» που θα επιτρέψει την επίλυση του ασφαλιστικού. «Έχουν επισυμβεί 11 μειώσεις στο ασφαλιστικό. Τώρα ζητάμε ένα ευρύ μέτωπο για να πάμε σε αλλαγή υποδείγματος στο ασφαλιστικό, να αυξήσουμε τους πόρου και να προστατεύσουμε τις συντάξεις» είπε ο κ. Παππάς. Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι αν δεν καταθέσει προτάσεις για την επίλυση του ασφαλιστικού τότε η κυβέρνηση θα δικαιούται να θεωρεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με τις προτάσεις των θεσμών για τεράστιες περικοπές.

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε, όμως, τη ΝΔ να συναινέσει προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο με τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Η ΝΔ να συναινέσει άμεσα για να υπάρξει λύση στο θέμα» είπε ο κ. Παππάς λέγοντας ότι η κυβέρνηση «ελπίζει» στη συναίνεση και του ΠΑΣΟΚ για να επιλυθεί το θέμα. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «δεν χρειάζεται κανένα κόμμα της Βουλής να παίξει το παιχνίδι συμφερόντων» αφήνοντας να εννοηθεί ότι τυχόν εμπλοκή στο θέμα θα αντιμετωπιστεί ως πρόθεση να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την αδειοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα