Συναίνεση ζητά ο Βενιζέλος. Διαψεύδει τα περί παράτασης του μνημονίου ο Χαρδούβελης

Συναίνεση ζητά ο Βενιζέλος. Διαψεύδει τα περί παράτασης του μνημονίου ο Χαρδούβελης
Meeting between the Prime Minister Antonis Samaras and the Deputy Prime Minister Evangelos Venizelos / Sooc

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Χαρδούβελη στο Μαξίμου. Για "έλλειψη συναίνεσης", που υπονομεύει τη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Ομαλή έξοδο" από το πρόγραμμα λιτότητας, προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών (Vids)

Διεξοδική συζήτηση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλες είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η αυριανή συνεδρίαση στις Βρυξέλες έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών».

Ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισε ότι ο μεγαλύτερος μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας είναι η ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι  “ισχυρές ελληνικές τράπεζες σημαίνουν πολλά σε οικονομία και επιχειρήσεις”.

“Η έλλειψη συναίνεσης, η μικρότητα και η κομματικότητα υπονομεύουν τη χώρα”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος ζητώντας συναίνεση στα ελάχιστα.

“Η Τουρκία να πάψει την προσβολή του διεθνούς δικαίου. Ας έρθουν τα κόμματα στη συνεδρίαση του συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Αν θέλουν και οι αρχηγοί των κομμάτων, ενημέρωση είναι καλοδεχούμενοι. Ας έχουμε ψυχραιμία, ρυθμό και υπευθυνότητα. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα. Εθνική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής ασφάλειας και άμυνας και σεβασμός στους θεσμούς”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και την επομένη πρέπει να είναι όλοι νικητές. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στον Τύπο, τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup του διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι πως αυτές παραποιήθηκαν και πως ο ίδιος με έγγραφό του στο κοινοβούλιο της χώρας του δεν αναφέρθηκε σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

“Σας έχω πει ότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και οι θέσεις μας είναι γνωστές. Σύντομα θα επιστρέψει η τρόικα. Κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όλοι έχουν κίνητρο να πάμε σε μια κατάσταση, όπου όλοι είναι νικητές. Όλοι έχουν κίνητρο για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση”, είπε χαρακτηριστικά.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα