Συνάντηση Αβραμόπουλου- Μητσοτάκη με θέμα το προσφυγικό

Συνάντηση Αβραμόπουλου- Μητσοτάκη με θέμα το προσφυγικό
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο επίτροπος Μετανάστευσης και ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθούν την Παρασκευή. Πότε είχε κλείσει το ραντεβού και γιατί ανησυχεί ο Αβραμόπουλος. Επίθεση Κικίλια- Αδωνι κατά ΣΥΡΙΖΑ για την ανάθεση έργου σίτισης προσφύγων στις Σέρρες

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και αντικείμενο της συζήτησης θα είναι φυσικά το προσφυγικό.

Όπως είχε γράψει το News247 στη στήλη “Τιτιβίσματα στην εξουσία”, το ραντεβού είχε κλείσει κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο κ.Αβραμόπουλος είχε περάσει για μισή ώρα από το προεδρικό μέγαρο, στο ενδιάμεσο ενός ταξιδιού από τις Βρυξέλλες στη Σενεγάλη, για να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με την ευκαιρία να μιλήσει και με τον κ.Μητσοτάκη, με τον οποίο δεν είχαν βρεθεί διά ζώσης από την προηγούμενη συνάντηση τους στη Βουλή στα τέλη Μαΐου.

Συμφώνησαν λοιπόν τότε να συναντηθούν ξανά σύντομα, καθώς η συζήτηση τους αφορούσε κυρίως τα ελληνοτουρκικά μετά το πραξικόπημα, αλλά και το ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν ξανά οι προσφυγικές ροές. Ο κ.Αβραμόπουλος ενημέρωσε το κ.Μητσοτάκη και για τη συζήτηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν λίγες ημέρες νωρίτερα. Την Παρασκευή θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ξανά αναλυτικά και να στείλουν μηνύματα, καθώς η διαχείριση του προσφυγικού και οι σχέσεις με την Τουρκία είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη.

Στην Κομισιόν είναι έκδηλη η ανησυχία για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, αλλά και λόγω της στάσης άλλων κρατών- μελών και ήταν ενδεικτική η χθεσινή δήλωση Γιούνκερ περί συνόρων.

Ο επίτροπος μάλιστα υπενθυμίζεται ότι έχει προτείνει την επιβολή προστίμου ύψους 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα για τα κράτη μέλη που αρνούνται να δεχθούν μετεγκατάσταση προσφύγων στο έδαφος τους.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ επιτίθεται στο “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς” μέσω προσφυγικού. Ο συντονιστής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας και ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, θέμα που νωρίτερα είχε αναδείξει και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή φερόμενες δηλώσεις της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Αφροδίτης Σταμπουλή.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.

Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου.

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει.

Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα