Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν: Τι θα συζητήσουν

Διαβάζεται σε 1'
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης AP Photo/Virginia Mayo

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και θα λάβει μέρος στην Άτυπη Συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διμερής συνάντηση με τον Χακάν Φιντάν.

Στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και πριν το γεύμα που θα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν, διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του.

Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Από το ΥΠΕΞ, κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας η συγκεκριμένη συνάντηση, μια και μετά από 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης. Έτσι, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, δίνεται η ευκαιρία να τεθούν, ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που αφορούν την Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα