Συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη με ‘μενού’ τον Καμμένο

Συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη με ‘μενού’ τον Καμμένο
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Δευτλερα 29 Ιουνίου 2015, στην Βουλή// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με τον πρώην πρωθυπουργό συναντήθηκε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, στον απόηχο των καραμανλικών αντιδράσεων κατά Καμμένου

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε σήμερα το πρωί η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη, στο πολιτικό γραφείο του.

Επρόκειτο για μία από τις τακτικές συναντήσεις που έχει η κ.Μπακογιάννη με τον πρώην πρωθυπουργό και κατά τη διάρκεια της συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αξιολόγηση για την οποία εκφράστηκε ανησυχία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησαν και για τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε το τελευταίο διάστημα κάνει εκ νέου αναφορές στην καραμανλική παράδοση της ΝΔ. Η κ Μπακογιάννη είχε θέσει θέμα για τις δηλώσεις του κ.Καμμένου κατά τη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ την προπερασμένη Δευτέρα, με στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης να συμφωνούν και να διαμαρτύρονται.

Ωστόσο είναι σαφές ότι το τελευταίο διάστημα στο καραμανλικό στρατόπεδο υπάρχει μεγάλη ενόχληση. Τόσο για την προσπάθεια του προέδρου των ΑΝΕΛ να εμφανιστεί ως εκφραστής του καραμανλισμού (με τον οποίο είναι γεγονός ότι δεν είχε πολιτική σχέση, καθώς εξάλλου τον κ.Καμμένο έβαλε στην πολιτική ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ και ο πολιτικός λόγος του δεν κινείται στη λογική της μετριοπαθούς δεξιάς που θέλουν να εκπροσωπούν οι καραμανλικοί). Όσο και για την τακτική, κυρίως σαμαρικών στελεχών, να κατηγορούν τους καραμανλικούς επειδή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε δηλώσεις του εγκωμιάζει τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν ήταν τυχαίο ότι σε δύο συνεντεύξεις του την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, άδειασε τον κ.Καμμένο με ευγενικό αλλά ξεκάθαρο τρόπο. Τον χαρακτήρισε “καραμανλικό α λα καρτ”, ενώ την ίδια στιγμή το καραμανλικό στρατόπεδο έπαιρνε αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως είναι “τσάμπα μαγκιά” η καταψήφιση των μέτρων, αλλά και από την κίνηση των δύο πρώην υπουργών Σάββα Τσιτουρίδη και Νίκου Τσιαρτσιώνη να ιδρύσουν κόμμα.

Η ταύτιση των καραμανλικών με τη ΝΔ είναι άλλωστε δεδομένη, όπως και η στήριξη (ή κατά ορισμένους, ανοχή) στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεδομένη όμως είναι και η οργή κατά όσων δημιουργούν, όπως λένε, εσωκομματικό ζήτημα, στην προσπάθεια τους να επιτεθούν στον πρώην πρωθυπουργό.

Αυτό δε σημαίνει πως στο καραμανλικό στρατόπεδο έχουν διάθεση να απολογηθούν για τις δηλώσεις Καμμένου, ο οποίος είναι γεγονός ότι βρίσκει διάφορες αφορμές για να κατηγορήσει τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι δεν υπερασπίζεται τις κυβερνήσεις Καραμανλή, αλλά φλερτάρει με πολιτικές δυνάμεις που βρισκόταν απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο κ.Καραμανλής όμως κρατά αποστάσεις από όλα αυτά, όπως και από τις εσωκομματικές διεργασίες, διατηρώντας βέβαια το θεσμικό του ρόλο ως πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός.

(πηγή φωτογραφίας: sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα