Συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου. Ερωτηματικά για τη στάση των ΑΝΕΛ

Συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου. Ερωτηματικά για τη στάση των ΑΝΕΛ
Συγκέντρωση υπέρ του "Όχι" στο επερχόμενο δημοψήφισμα την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, στην πλατεία Συντάγματος. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού εταίρου διεκόπη προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Φαίνεται πως υπήρξε διχογνωμία και αμφιθυμία για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ

Η συνεδρίαση των ΑΝΕΛ διεκόπη προκειμένου να συναντηθεί ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και θα συνεχιστεί μετά, εν όψει Ολομέλειας. Η συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό προκάλεσε ερωτηματικά για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου ακόμη και για την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη διαφορετικών απόψεων μεταξύ των βουλευτών του κυβερνητικού εταίρου για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν. Ορισμένοι βουλευτές μάλιστα κάνουν λόγο για ψήφο κατά συνείδηση.

Συγκεκριμένα, τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ξουλιδου, Μαυραγάνης, Κατανάς) τάσσονται με το όχι και ζητούν ψήφο κατά συνείδηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπέγραψε την πρόταση της κυβέρνησης, διότι ήθελε να συζητηθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα το θεμα του ΦΠΑ στα νησιά και οι αμυντικές δαπάνες και να υπάρξει συναπόφαση για την περαιτέρω στάση του κόμματος, όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη το πρωί στον Ant1.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πλουσιότερα και πιο τουριστικά νησιά καθώς και περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 200 εκατ. το 2016, θέματα με τα οποία ο κ.Καμμένος είχε εκφράσει διαφωνίες. Στελέχη των ΑΝΕΛ ωστόσο όπως ο Τέρενς Κουίκ είχαν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα προτάξει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα