Συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη τη Δευτέρα για το Κυπριακό

Συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη τη Δευτέρα για το Κυπριακό
Meeting between the greek prime minister Alexis Tsipras and the president of New Democracy party Kyriakos Mitsotakis, in Athens, on June 23, 2016 / , , 23 2016 SOOC

Τη Δευτέρα στις 9 του Γενάρη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο Μαξίμου κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού. Την ίδια ημέρα ο Τσίπρας θα δει διαδοχικά και Γεννηματά, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη, Λεβέντη, Καμμένο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου θα έχουν σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στο μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση αυτή κλείστηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα και θα έχει ως βασικό μενού το Κυπριακό, κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας προ ημερών στη Βουλή, όταν έκανε λόγο για ενημέρωση από τον ίδιο των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα.

H NΔ εξάλλου εξαρχής ζητούσε διαμόρφωση κοινής εθνικής στρατηγικής και ενιαίας γραμμής για όλα τα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε σχολιάσει “κάλλιο αργά παρά ποτέ” όταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε ανακοινώσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής πριν από τα Χριστούγεννα, αίτημα που είχε θέσει η ΝΔ επίμονα εδώ και μήνες.

Το γεγονός ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα με βάσει τη δύναμη των κομμάτων, δηλαδή ξεκινώντας από τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε στο μεταξύ και η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ειδικότερα ως εξής:

10:00 Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος ΝΔ

12:00 Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης

14:00 Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας ΚΚΕ

17:00 Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού

19:30 Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων

20:30 Πάνος Καμμένος, πρόεδρος ΑΝΕΛ 

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα