Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη στην κυβέρνηση μετρούν ένα - ένα τα βήματα που έχουν γίνει σε τεχνικό επίπεδο

Με τον πρωθυπουργό να θέτει το ερώτημα για το κοινωνικό κεκτημένο ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ρώμης. Παρά την καταφατική απάντηση που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας τα “δύσκολα” τώρα ξεκινάνε για την κυβέρνηση με το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων να παραμένει στην κορυφή της ατζέντας. 

Κατά πολλούς το “κλειδί” των διαβουλεύσεων βρίσκεται στο συγκεκριμένο κομμάτι των συζητήσεων που θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να “σηκώσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο” από το τραπέζι του Brussels Group των προηγούμενων ημερών.

Μέχρι και αυτή την ώρα,  πάντως τα σημεία στα οποία υπάρχει πρόοδος ή έχουν μείνει “παγωμένα” παραμένουν καλά κρυμμένα στο συρτάρι της διαπραγματευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε παρασκηνιακό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται παρά το γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο τελικός γύρος θα ξεκινήσει με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα που θα είναι και το τελικό σημάδι για την ολοκλήρωση του staff level agreement. Το καλό σενάριο, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, είναι η τεχνική συμφωνία να ολοκληρωθεί στην Μάλτα στις 7 Απριλίου.

Το παζάρι εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο ασφαλιστικό, στα ενεργειακά, τα εργασιακά, αλλά και τα αντίμετρα.

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα