Συντονισμένα πυρά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι στην κυβέρνηση για Πόθεν Έσχες

Συντονισμένα πυρά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι στην κυβέρνηση για Πόθεν Έσχες
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Βολές κατά του Σύριζα από τα κόμματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Όλοι οι διάλογοι

Ομαδικές βολές στην κυβέρνηση για την υπόθεση του μη δηλωθέντος εκατομμυρίου του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, εξαπέλυσαν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και υποστήριξαν ότι μετά τις τελευταίες καταγγελίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πια το «ηθικό πλεονέκτημά» στο θέμα της διαφθοράς. Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης συντόνισαν μάλιστα τις δυνάμεις τους κατά τη συζήτηση εξαπολύοντας διαδοχικές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με παρόμοιες αναφορές.

«Ας σταματήσει αυτό το παραμύθι. Δεν είστε ούτε ηθικά άμεμπτοι, ούτε αθώες περιστερές. Υπάρχουν ζητήματα ανοικτά  » είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και υποστήριξε ότι μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να μιλούν «περί ηθικής υπεροχής της Αριστεράς». «Αν θέλετε να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις σας» δήλωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «η ανηθικότητα διαχέεται παντού, να σταματήσετε να έχετε το μονοπώλιο ηθικής».

Την υπόθεση των πόθεν έσχες σχολίασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος άφησε σαφείς υπαινιγμούς για την περιουσιακή κατάσταση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Φαίνεται ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα άγγιξε η κρίση» είπε και διερωτήθηκε πως ήταν δυνατόν να «εξαίρεση η κρίση» συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε οξύτερο τόνο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς μίλησε για «αριστερό υπουργό που ξέχασε το 1 εκ. ευρώ». «Δεν είστε κυβέρνηση της Αριστεράς. Είστε η κυβερνώσα εκατομμυριούχος αριστερά» είπε ο κ. Αμυράς προς την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Παρέπεμψε δε στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπουργό ο οποίος μετακινείται με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Στις σκληρές αναφορές των τριών κομμάτων αντέδρασε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, χαρακτηρίζοντάς τες λασπολογικές. «Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Λάσπη μπορούμε να ρίχνουμε ο ένας στον άλλο» είπε και διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση των Πόθεν Έσχες θα λυθεί με θεσμικό τρόπο, παραπέμποντας ουσιαστικά στην επικείμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου περιουσιακών δηλώσεων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα