ΣΥΡΙΖΑ: “11 χρόνια από τη δολοφονία του Φύσσα, παραμένει επιτακτικό καθήκον ο διαρκής αγώνας ενάντια στον φασισμό”

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση των 11 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα, καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι.

Αναλυτικά:

‘”Έντεκα χρόνια πριν, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Έντεκα χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία, παραμένει επιτακτικό καθήκον ο διαρκής αγώνας ενάντια στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία, την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου.

Μπορεί η ηγεσία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, ως αποτέλεσμα της διαρκούς πίεσης του αντιφασιστικού κινήματος, ωστόσο τα ακροδεξιά μορφώματα πολλαπλασιάζονται, σηκώνουν κεφάλι, διεκδικούν ρόλο και θεσμικό μανδύα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ειδικά στην Ελλάδα, η διαρκής απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αίσθηση ατιμωρησίας, ο αυταρχισμός, αλλά και η υιοθέτηση καθαρά ακροδεξιών θέσεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς, έχουν ανοίξει επικίνδυνο μονοπάτι εκ νέου ανάδυσης του φασισμού. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στηρίζοντας πάντα και συμμετέχοντας ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα, καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι”.​

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα