ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Ψηφοφορία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Αναμένεται το αποτέλεσμα.

Έκλεισαν οι κάλπες της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο χώρο είχαν στηθεί συνολικά τρεις κάλπες στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν με αλφαβητικό κριτήριο.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση και η ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι πιθανότατα 295. Για να περάσει πρόταση χρειάζεται απλή πλειοψηφία (50% +1 ψήφο).

Ψηφοφορία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Αν η πρόταση εγκριθεί, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο. Ωστόσο, η πρόταση μομφής εμπεριέχει την πρόβλεψη για άμεση προσφυγή στην κάλπη και εν συνεχεία οι όποιες διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο το βράδυ διεξήχθη ψηφοφορία για τον… τρόπο της ψηφοφορίας. Επικράτησε, με διαφορά, η επιθυμία της εσωκομματικής αντιπολίτευση για διεξαγωγή για μυστική ψηφοφορία με 122 ψήφους (86 κατά) γεγονός που έφερε σε δύσκολη θέση την πλευρά Κασσελάκη.

Ψηφοφορία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Ψηφοφορία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη Eurokinissi

Όσοι απουσιάζουν, και είναι αρκετοί, θα ψηφίσουν με ειδική διαδικασία τηλεφωνικά μετά τη 1 το μεσημέρι όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συμβατική διαδικασία.

Update 12:03: Αρχίζει-νωρίτερα από το προγραμματισμένο-και η διαδικασία της τηλεφωνικής ψήφου για όσες και όσους απουσιάζουν για διάφορους λόγους. 

Update: 12:26 Προσήλθε και ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Update: 12:50 Έγινε ενημέρωση για να ψηφίσουν και οι τελευταίοι. Η κάλπη κλείνουν στην 1. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα