ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συζητήθηκε η αλλαγή του ονόματος, διαφωνίες ακόμα και για πολιτικούς όρους

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συζητήθηκε η αλλαγή του ονόματος, διαφωνίες ακόμα και για πολιτικούς όρους
INTIME

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το ζήτημα των αλλαγών στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πολύ μεγάλες δυσκολίες στην προώθηση των αλλαγών του καταστατικού αντιμετωπίζει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της επιτροπής καταστατικού την Τετάρτη αποδείχθηκε μαραθώνια (τελείωσε πολύ μετά τα μεσάνυχτα) αλλά την ίδια ώρα και αναποτελεσματική αφού τα ζητήματα ουσίας δεν συζητήθηκαν.

Επίσης, δεν έπεσε καν στο τραπέζι το θέμα της αλλαγής του ονόματος του κόμματος, ενδεχόμενο που προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και σε στελέχη φίλα προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη όπως για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη προέκυψε και διαφωνία για αν το αν θα γραφτεί στο προοϊμιο του νέου καταστατικού ότι το κόμμα συνεχίζει τη σοσιαλιστική ή την κομμουνιστική παράδοση. Τουτέστιν, ακόμα και όροι, φορτισμένοι ιδεολογικά και ιστορικά, προκαλούν διαφωνίες.

Η επιτροπή καταστατικού θα συνεχίσει τη δουλειά την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, είναι όμως αβέβαιαο αν θα καταλήξει σε προτάσεις που θα συζητήσει η Κεντρική Επιτροπή.

Koμματικές πηγές έλεγαν την Πέμπτη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα περάσει εν τέλει τις αλλαγές που θέλει αλλά δεν θα επιμείνει, τουλάχιστον προς το παρόν, στο θέμα της αλλαγής του ονόματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα