ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο θα είναι το συνέδριο του Νοέμβρη, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο θα είναι το συνέδριο του Νοέμβρη, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Aris Oikonomou

Νέα συνεδρίαση του οργάνου την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το αν θα τεθούν όροι για το ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος.

Έκτακτο θα είναι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσει την εισήγησή της στην Κ.Ε. που θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Πάντως, παραμένει σε εκκρεμότητα το αν θα τεθούν όροι και προϋποθέσεις προκειμένου κάποιος να είναι υποψήφιος.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Πέμπτης και τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, η πλήρης εικόνα του τρόπου που ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου θα καθορισθεί τα επόμενα 24ωρα.

Θυμίζουμε ότι η διενέργεια έκτακτου συνεδρίου -που αποφασίστηκε – προϋποθέτει νέα εκλογή συνέδρων με ό,τι αυτό σημαίνει για τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν.

Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρξαν προτάσεις για επίσπευση των εκλογικών διαδικασιών και για να έχει το συνέδριο καταστατικό χαρακτήρα, αμφότερες από τον Παύλο Πολάκη, οι οποίες όμως δεν εγκρίθηκαν. Δίχως αυτό πάντως να σημαίνει ότι υπήρξαν εντάσεις στην διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα